Peste umplut la gratar cu garnitura

Detalii

Porti 6
Timp 40

Descriere peste umplut la gratar cu garnitura

Se curata pastravii si se tin la rece timp de 2 ore în urmatoarea compozitie:se cojesc rosiile si se taie cubulete marunte,ardei iuti se pun în 200ml ulei la care se adauga o lingura mare de sare si o lingura de delicat. Tot aici se taie un gogosar cubulete mici, stoarcem zeama de la doua lamâi si un pic de piper.amestecam totul si asezam pastravii în compozitia obtinuta.Între timp se curata cartofii si se pun la fiert. Dupa doua ore, scoatem pestii si îi umplem cu compozitia în care au stat, la care mai adaugam cîte o felie de slanina,o felie de gogosar un catel de usturoi si o crenguta de rozmarin. Pastravul se pune pe o folie de aluminiu, se împacheteaza si se pune la prajit pe gratar, la jar aproximativ 15min pe fiecare parte. Se serveste cu cartof natur si mujdei de usturoi frecat cu ulei, în care se adauga, boia, smântâna si zeama de lamâie.Pofta buna!

Ingrediente reteta

  • pastravi 6 bucati
  • rosii 4 bucati
  • ardei iuti bulgaresti 3 bucati
  • lamâii 3 bucati
  • sare piper dupa gust 1 bucati
  • delikat 50 grame
  • ulei 200 mililitri
  • slanina 100 grame
  • usturoi 2 catei mari 2 bucati
  • gogosari 2 bucati
  • rozmari crengute 6 bucati
  • cartofi 1000 grame
  • boia 20 grame
  • smântâna 100 grame

peste umplut la gratar cu garnitura : 0 comentarii

Nu exista comentarii