Pilaf de midii

Detalii

Porti 4
Timp 2

Descriere pilaf de midii

Se fierb midiile in apa si se scoate carnea dinauntru. Se prajeste usor in unt sau ulei o ceapa mica taiata marunt si o cesca de orez ales, spalat si apoi bine uscat. Se stinge cu doua cesti din zeama in care au fiert midiile, la care se adauga zeama de carne sau apa. Se pune bulionul de rosii, sare si piper. Se da la cuptor. Cand orezul este aproape gata, se pun midiile. Se rastoarna si se serveste fierbinte.

Ingrediente reteta

  • midii 2000 grame
  • vin 150 mililitri
  • ceapa 1 bucati
  • patrunjel verde 10 grame
  • cimbru 5 grame
  • foi dafin 3 bucati
  • catei usturoi 2 bucati
  • unt 2 linguri
  • sare 10 grame
  • piper 5 grame
  • orez 50 grame
  • bulion 1 linguri

pilaf de midii : 0 comentarii

Nu exista comentarii