Placinta cu peste la cuptor

Detalii

Porti 8
Timp 60

Descriere placinta cu peste la cuptor

Ceapa si ardeii(inclusive cel iute) se curata se toaca marunt si se pun in boluri separate. Rosiile se dau prin razatoare sau se toaca foarte marunt. Conservele se deschid, se scurg de ulei si scoatem tonul intr-un vas.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se presara putina faina si se intinde o foaie de placinta astfel incat sa fie ridicata si pe margini.
Punem intr-o cratita putin ulei, punem ceapa si o lasam pana se face transparenta, apoi ardeiul, uleiul de soia, piper si sare dupa gust. Dupa 10 minute, adaugam si rosiile, amestecam totul si lasam la foc mic, inca 15 minute sa fiarba, pana se evapora tot lichidul. Se ia de pe foc si se amesteca cu tonul, se gusta de sare si piper.
Turnam compozitia peste foaia din tava, adunam marginile si completam cu o bucata de foaie ca sa acoperim complet placinta. Cu ajutorul unei furculite, perforam placinta din loc in loc, dupa care o ungem cu albus de ou (batut putin cu o furculita).
Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se lasa la foc mare 20 de minute .

Ingrediente reteta

  • foietaj congelat 800 grame
  • ardei 2 bucati
  • ceapa 2 bucati
  • conserva de ton 2 bucati
  • rosii 2 bucati
  • ulei 2 linguri
  • albus de ou 1 bucati
  • sos de soia 1 linguri
  • ardei iute 1 bucati

placinta cu peste la cuptor : 0 comentarii

Nu exista comentarii