pluta

Pescuit la pluta
Share
am cumparat recent o pluta din polistiren (la sfatul vanzatorului) pt pescuit in special caras. are antena iar in partea opusa o tija de 8-10 cm otelita poate cineva sa-mi explice rolul acesteia sau utilizarea daca este cazul pt ca n-am mai pescuit cu acest gen iar cel de la tejghea stia doar ca e recomandata.in partea superioara exista inelusul metalic nu stiu daca tija trebuie lasata libera sau lestata si pe unde trebuie sa treaca firul in continuarea inelului. multumesc

pluta : 10 comentarii

  • corect.sunt de acord.

  • antt vezi ca subiectul e din 2008 ,o fi aflat de atunci:-))si oricum nu l-am vazut pe aici de o vreme pe sorici c-tin, adica de la inceputul anului de cind am intrat si eu pe aici

  • cred ca este pluta carlluso.

  • inainte imi aduc aminte perfect cand foloseam plute de cocean dar acum mai nou se folosesc plute din ce in ce mai sofisticate si foarte usoare.

    prefer in general plutele de 2 grame pt fixa...iar pentru lansat nu mai mare de 5 grame..iar atunci cand merg la rapitor imi place sa folosesc plute de 20 grame maxim si foarte inalte atunci cand dau departe si in curent mai puternic .

    eram curios daca se poate afisa o montura mai speciala pentru somn la pluta ..daca a folosit cineva cu succes ?

    fire intinse ..:)

  • unde pescuiesti cu undita ???

  • de acord cu voi domnilor

  • sunt de parere ca forma si marimea este determinanta ,in rezultate,iar firul este in concordanta cu pluta .adica grosimea firului cu marimea plutei.

  • sal
    pt caras nu cred ca-ti trebuie cine stie ce pluta
    cauta una lunga si subtire . chila de otel e buna dar pe rauri e un fel de lest la unele

  • acest gen de plute sunt foarte sensibile si te ajuta sa vizualizezi mai bine cand pestele musca momeala.iar daca pui plumbi culisanti montura este si mai performanta.

  • sa iti explic eu, daca imi permiti....
    se trece firul prin acel inel si se folosesc 2 bucati de varnish, adica 2 bucati de silicon pe tija metalica...
    una o duci pana sub corpul plutei, si una o lasi la capatul tijei(sa nu se agate firul de partea de tija libera, asa nu risti sa se deie peste cap pluta si sa iti faca niste bucle de nedesfacut...)
    rolul tijei lungi metalice este de a oferi o sensibilitate si o stabilitate crescuta plutei(e mult utilizat la rubeziana, dar nu numai!!). nu e nici o smecherie si nici un secret, crede-ma, eu folosesc astfel de plute si la fixa de 4 metri
    tot secretul e sa pui 2 varnisuri si sa lestezi bine pluta