preparare momeala crap

Nade si momeli
Share

As dori sa aflu si eu cateva detalii despre modul de preparare al momeli/nadei la crap. NU ma intereseaza asa de mult ingredientele folosite cat modul de realizare.

preparare momeala crap : 8 comentarii

  • din piata ,unde se vinde mancare de caini, pasari si seminte (papagali...)10 roni kg.

  • spuneti-mi si mie va rog de unde se pot procura semintele de canepa.(c-ta daca se poate). ms.

  • dasepar semintewle de lichidul in care le fierbca folosim grunbait si dorim sa aromatizam vom folosii aditivi praf direct in amestecul uscat daca folosim aditivi lichizi ii vom adauga la final dar nu in exces .semintele se pun la inmuiat cu 24 de ore inaintea fierberii,in apa care le inmoi introduci si o cantitate mica de aroma stiind faptul cade ex.porumbul uscat absoarbe o cantitate mare de lichid .dupa 24 ore vom fierbe porumbul pana cand prima boaba se va crapa in acel moment eu introduc o cantitate de zahar .dupa fierbere boabelorsepar porumbul de lichidul in care fierbe si adaug peste porumb csl.aminoacizi,betaina,atract si aroma apoi torn apa pana la acoperirea boabelor,se amesteca la 12-24 ore(reteta-vladeanu).la fermentare este simplu introduci semintele in apa si le las sa fermenteze(eu las cam 3 saptamani)rezultate bune la amur.
    de prajit prajesc in special semintele de canepa si hrana de pasarele apoi macin si adaug in mix.

  • de preferabil este fiarta in cazul semintelor pentru crap e mai usor digerabil si semintele de dimensiuni mici tine bine pestele pe patul de nada( teoria preocuparii)atractia ar fi mai buna cu pastura de fainuri de tip grunbait care nu se fierbe se amesteca la rece eventual se foloseste un colant ca sa lege mai bine sau lapte de porumb ,cu acesti bulgari de nada vom crea un nor atractiv pe patul de nada .avantajul este ca acest grundbait il prepari rapid pe balta in cantitatea necesara.dezavantaj in cazul unei nade fierte gen mamaliga sau arpacas care pe timp de vara la caldura se vor acrii iar in cazul unei lungi sederi pe balta chiar vor mucegaii.@tristan-scuze poate nam inteles exact cam la ce te referi,spune exact tipul momelii

  • @tonyboss - da cam asta ma interesa in mare, practic as putea folosi o combinatie in functie de ingredient. adica anumite ingredeinte se fierb altele se prajesc.

    aromatizarea se face la final la toata compozitia banuiesc.

    ce seminte se pot praji sau sunt indicate a fi prajite?

    poti sa imi indici cati va pasi pentru procesul de fermantare?

    merci de informatii.

  • nu conteaza asa mult , ma intereseaza procesul, cum este mai bine sa prepari o nada/momeala pentru a avea eficienta maxima in ceea ce priveste atractia, mentinerea crapului pe patul de nada... etc.

    ceva de genul, nada rece sau preparare prin fierbere, avantaje sau dezavantaje.

    alte metode de preparare daca folositi.

  • cel mai des folosit procedeu este prepararea semintelor prin fierbere,prajire,fermentare si aromatizare care sant introduse la locul dorit cu racheta de nadit.mai folosim in pescuitul crapului grundbaituri pe baza de faina si eventual amestecat cu spartura de seminte sau chiar saminte.

  • ce fel de momeala de carlig sau de nadit?