Raci cu orez

Detalii

Porti 6
Timp 50

Descriere raci cu orez

Racii se fierb circa 10 min în apa cu sare, felii de ceapa, morcov si usturoi, cu vasul acoperit. Când sau racit, se scot cozile, se piseaza carcasele si se înabusa într-un vas cu ulei. Se umple vasul cu apa, se fierbe în clocot 5 min, apoi se da deoparte si se scoate cu o lingura uleiul de raci, care se ridica la suprafata. Se prepara un pilaf bogat cu uleiul,aroma de raci, supa,piper, putin sofran, Vegeta si sare. Se unge cu ulei o forma de savarina, se aseaza estetic la baza formei cozile de raci si se umple cu pilaf presând usor, se tine câteva minute în frigider pentru a fi sigur ca nu se risipeste la scoaterea din forma. Pilaful se rastoarna cu atentie pe un platou rotund si se garniseste de jur împrejur pentru decor cu raci fierti întregi. Se serveste cu sos , amestec de maioneza si unt de raci si smântâna prezentat separat în sosiera. Va doresc pofta buna!

Ingrediente reteta

  • raci 40 bucati
  • orez 400 grame
  • ceapa 2 bucati
  • morcovi 2 bucati
  • usturoi o capatina 1 bucati
  • ulei 350 mililitri
  • vegeta 1 linguri
  • sos 600 grame
  • sare piper dupa gust 1 bucati
  • putin sofran 1 bucati

raci cu orez : 0 comentarii

Nu exista comentarii