Rasol de stiuca

Detalii

Porti 6
Timp 60

Descriere rasol de stiuca

Stiuca se curata, se îndeparteza capul, coada si aripioarele, se eviscerezasi se spala sub jet de apa(pestele nu se lasa în apa, deoarece îsi pierde proprietatile nutritive).Stiucase zvînta(cu un prosop curat)si se taie bucati. Se sareaza bucatile, dupa care se lasa sa stea 30min.Într-o oala de 4l se pun la fiert zarzavaturile, sare piper dupa gust, cartofii taiati, foaia de dafin si apa, se lasa sa fiarba pe trisferturi si se pune stiuca. Dupa ce a dat in fiert se lasa 10min sa fiarba. Dupa fierbere se scurge zeama în alt vas, se scoate cu atentie stiuca pe un platou, se aranjeaza cartofii în jurul ei si se toarna peste ea zeama din vasul de fierbere. Peste stiuca se mai pune ulei suc de lamâie si patrunjel verde tocat. Peste cartofi se pune unt si întregul platou se decoreaza cu felii de rosii. Se serveste stiuca cu mujdei de usturoi, mamaliga calda, smântâna dupa gust si nu va lipsi un pahar de vin alb. Va doresc pofta buna.

Ingrediente reteta

  • stiuca 1500 grame
  • ceapa 1 bucati
  • morcov 1 bucati
  • ardei rosu 1 bucati
  • telina 50 grame
  • sare piper dupa gust 1 bucati
  • cartofi 250 grame
  • ulei 100 mililitri
  • suc de lamâie 25 mililitri
  • cimbru dupa gust 1 bucati
  • patrunjel 1 legatura 1 bucati
  • foaie de dafin 1 bucati
  • unt 50 grame
  • rosii 2 bucati
  • usturoi o capatina 1 grame
  • smântâna 100 grame
  • faina de porumb 500 grame
  • vin alb 750 mililitri
  • apa 750 mililitri

rasol de stiuca : 0 comentarii

Nu exista comentarii