reteta boilies sezon rece

Share

Descriere - reteta boilies sezon rece

Intr-un castron mare se sparg 6 oua si se bat bine. Se adauga 6-10 ml de aroma si colorantul impreuna cu 2 lingurite de ulei de floarea soarelui. Celelalte ingrediente se adauga amestecand permanent pana se obtine o pasta, care nu trebuie sa se lipeasca de maini. Se pregateste un recipient mare in care punem apa, iar in momentul fierberii punem bilele. Cele care se ridica la suprafata sunt fierte. Le scoatem cu o strecuratoare si le cufundam in alt vas umplut cu apa rece,apoi le punem la zvantat. Dupa preparare se pastreaza in congelator.

Ingrediente

  • lapte praf 200 gr
  • faina peste 200 gr
  • faina de porumb macinata fin 200 gr
  • caseinat de sodiu 200 gr
  • gluten de grau 100 gr
  • pesmet fin 100 gr

Specii de Pești

  • Crap

reteta boilies sezon rece : 6 comentarii

  • pentru cristi surdu: daca tot nu vrei sa ii bagi in ceata pe altii da si cantitatile ca doar nu le pui cu sacul. daca le pune cineva dupa cum ai scris tu mai sus (fara gramaj) sa vezi ce bile or sa iasa de ai sa sughiti dupa ce da o caruta de bani pe ingrediente. critici pe altii si tu nu dai reteta cum trebuie. nu mai postati retete aiurea, nu ?

  • adi nu te supara dar reteta ta e varza....
    uite aici reteta mea de mix:
    izolat proteic din soia ( 12 kg de la bigfish )
    gris galben - alimentar
    faina din mei - 5 lei kg ( se gaseste la solaris )
    faina din orez ( tot de la solaris )
    faina din peste - somon, ansoa, capellin ( se gasesc tot la bigfish )
    seminte de mei ( de la orice magazin cu hrana pt pasari exotice )
    robin red ( mag de pescuit )
    betaina ( mag de pescuit )
    si pentru partea lichida:
    amino ppc
    stimulo-amino
    ulei de somon sau de cod (max. 5 ml/ kg mix )
    aroma de ...ce vrei tu ( squid&octopus de ex. )
    pt. boilies fiert:
    se pun in apa clocotita si se lasa in functie de marimea bileleor: de 16mm- max. 1 minut, bile de 18mm - max. 1,5 minute etc. ( nu asteptati sa iasa bilele la suprafata ca se pierd f. multe din lichidele nutritive!
    dupa ce le-ai scos din oala, le pui intr-o ladita de ciuperci.
    pt bilele solubile:
    se amesteca mixul cu partea lichida ( nu invers! )
    si dupa rulare se pun la uscat tot in ladite de ciuperci.


    pt. toti cei care posteaza retete dupa "ureche" sau din auzite:
    va rog eu ca de la pescar la pescar, nu mai postati retete aiurea sa-i bagati in ceata pe cei care vor sa-si faca reteta lor de mix sau boilies.


    fir intins baiesti si spor la rulat.








  • @adidan mi se pare cam mult uleiul.eu as baga max 10 ml dar ulei de canepa sau somon.
    de ce trebuiesc racite in apa rece?
    spor la rulat!

  • de unde se poate obtine caseinat de sodiu si gluten de grau?

  • la fel sunt curios de unde se pot obtine caseinat de sodiu si gluten

  • spune-mi si mi-e te rog de unde se poate obtine caseinat de sodiu si ce este gluten de grau? id meu:petrisormoraru mersi