reteta nada simpla & low cost

Share

Descriere - reteta nada simpla & low cost

Mod de preparare: Se pune apa la fiert intr-un ceaun ca pentru mamaliga. cand incepe sa fiarba se toarna in apa semintele de anason si mierea sau zaharul. se lasa sa fiarba cca 5 minute pana apa capata o culoare galben maronie. se amesteca faina cu malaiul si se toarna peste apa putin cate putin si se mesteca in acelasi timp. se lasa sa fiarba mestecand in continuare cam 10-15 minute. cand este gata se toarna mamliga pe o bucata de panza si se impatureste in ea dupa care invartim in sens invers de capetele panzei presand in acest fel mamaliga. Se lasa in panza pana se raceste. In timp ce se raceste mamaliga se amesteca concentratele cu laptele praf intr-o galeata. Dupa ce mamaliga s-a racit se amesteca pana la omogenizare in galeata cu concentratele si laptele praf pana la omogenizare, iar cand ajungem la locul de pescuit se umectetaza cu apa din balta. Se poate folosi atat pe momitor cat si pentru nadirea cu catapulta sau cu racheta de nadit. deasemeni se poate face si pat de nada. Are o atractie destul de rapida formand norisori in apa atragand pestii si tinandu-i in preajma o perioada destul de lunga. Recomanadari: -la prepararea mamaligii incercati sa folositi apa decantata 2 zile cel putin sau daca aveti posibilitataea sau faceti mamaliga la locul de pescuit sa folositi apa din balta pt a avea ph-ul apropiat cu cel al apei din zona unde pescuiti. -aceasta nada merge pe ape statatoare (iazuri, helestee, balti private) -daca vreti sa o puneti pe momitor nu o faceti prea moale, altfel este foarte probabil sa cada sau sa se imprastie in momentul lansarii. Fir intins!

Ingrediente

  • concentrate de pui (sa contina cat mai multe) 3000 gr
  • seminte de anason 20 gr
  • lapte praf 50 gr
  • malai 1000 gr
  • faina de grau 200 gr
  • miere sau zahar 50 gr

Specii de Pești

  • Crap
  • Caras

reteta nada simpla & low cost : 0 comentarii

Nu exista comentarii