Se spalã cochiliile scoicilor ca sã se îndepãrteze impuritãþile, se pun la fiert într-o oalã cu apã, o jumãtate de linguriþã de coriandru uscat, tijele de þelinã, o ceapã tãiatã în jumãtãþi ºi se fierb timp de cinci minute.
Se scot scoicile din supã ºi cele care nu s-au deschis se aruncã. Ceapa rãmasã se taie peºtiºori ºi se cãleºte în 50 g unt topit.
Ciupercile se curãþã, se taie în felii mai groase ºi se pun peste ceapã. Se prãjesc timp de câteva minute, se adaugã sarea, piperul, vinul alb ºi usturoiul pisat.
Se fierbe totul timp de zece minute, se adaugã scoicile ºi se mai fierb încã cinci minute. Se adaugã mentã tocatã, se opreºte focul ºi se acoperã cu un capac.
Feliile de pâine se taie în bucãþ mai mici, se prãjesc în restul de unt, cu puþinã sare, piper ºi mentã. Se servesc alãturi de salata de scoici stropitã cu suc de lãmâie.
Se spalã cochiliile scoicilor ca sã se îndepãrteze impuritãþile, se pun la fiert într-o oalã cu apã, o jumãtate de linguriþã de coriandru uscat, tijele de þelinã, o ceapã tãiatã în jumãtãþi ºi se fierb timp de cinci minute.
Se scot scoicile din supã ºi cele care nu s-au deschis se aruncã. Ceapa rãmasã se taie peºtiºori ºi se cãleºte în 50 g unt topit.
Ciupercile se curãþã, se taie în felii mai groase ºi se pun peste ceapã. Se prãjesc timp de câteva minute, se adaugã sarea, piperul, vinul alb ºi usturoiul pisat.
Se fierbe totul timp de zece minute, se adaugã scoicile ºi se mai fierb încã cinci minute. Se adaugã mentã tocatã, se opreºte focul ºi se acoperã cu un capac.
Feliile de pâine se taie în bucãþ mai mici, se prãjesc în restul de unt, cu puþinã sare, piper ºi mentã. Se servesc alãturi de salata de scoici stropitã cu suc de lãmâie.