Salau cu legume

Detalii

Porti 4
Timp 30

Descriere salau cu legume

Salaul curatat si spalat bine se taie in bucati potrivit de mari,care se sareaza,se trec prin faina si se prajesc usor in ulei.Se toaca ceapa si se prajeste usor in ulei, turnandu-se si o ceasca cu apa.Se lasa sa fiarba la foc potrivit dupa care se trece prin sita impreuna cu rosiile fierte si decojite.Sosul obtinut se toarna intr-un vas,se pune la fiert,adaugandu-se apoi maslinele carora li s-au scos samburii, caperele, morcovul fiert si taiat in bucatele, arpagicul curatat si calit in ulei.
La sfarsit se toarna si vinul si se lasa pe foc sa dea cateva clocote.Se pun bucatile de salau in sosul de legume si se lasa sa fiarba adaugand sare, piper, foile de dafin si feliile de la o lamaie fara coaja.Cand a scazut se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca inainte de a se servi.

Ingrediente reteta

  • morcov 1 bucati
  • salau 500 grame
  • ceapa 1 bucati
  • rosii 500 grame
  • masline 100 grame
  • arpagic 100 grame
  • capere 100 grame
  • ulei 50 mililitri
  • vin alb 200 mililitri
  • foi dafin 2 bucati
  • lamaie 1 bucati

salau cu legume : 0 comentarii

Nu exista comentarii