Salau cu masline

Detalii

Porti 4
Timp 35

Descriere salau cu masline

Pestele se curata de solzi ,de aripioare si intestine,apoi se spalasi se fileteaza,dupa care se pune la fiertintr-o cratita cu apa si sare.
Dupa ce da in cateva clocote se adauga boabele de ienibahar,foiele de dafin si maslinele.Dupa ce este gata se scotdin ape .
Intr-o tigaie se aseaza feliile de rosii,cu putin ulei ,se calesc putin si se adauga usturoiul si sosul de rosii dupa care se mai da in cateva clocote avind grijasa nu se zdrobeasca rosiile.
Se serveste pe un platou,asezindmai intai rosiile,apoi sosul, pestele, maslinele si deasupra se poate toca verdeata.
De mentionat ca in momentul in care se pune pestele la fiert ar fi bine sa se foloseasca putin otet, sau zeama de lamaie intrucat aceste intaresc pestele sa nu se farame.
Salaul cu masline necesita un vin alb,si tamaios.

Ingrediente reteta

  • salau 1000 grame
  • masline 250 grame
  • suc de rosii 150 mililitri
  • rosii 100 grame
  • sare 20 grame
  • piper 3 grame
  • marar 1 bucati
  • ienibahar 15 grame
  • foii de dafin 1 bucati

salau cu masline : 0 comentarii

Nu exista comentarii