Salau la cuptor

Detalii

Porti 4
Timp 45

Descriere salau la cuptor

Ingrediente:
4 buc salau de aproximativ 250 g
1 ardei peperoni
1 lamaie
5-6 catei de usturoi
3-4 ciuperci champignon
4 linguri ulei de masline
3 linguri ulei
2 linguri otet
50 ml vin alb
1 rosie
1 ardei gras
50 g telina
50 g ceapa
foi de dafin, cimbru, paprika iute si dulce
sare, piper

Mod de preparare:
Se curata pestii de solzi si de branhii, se eviscereaza, se spala bine
si se zvanta.
Se prepara o marinata din ulei de masline, otet, vin alb, foi de dafin,
peperoni tocat, 2-3 catei de usturoi necuratati, zdrobiti cu latul cutitului, putina sare si piper. Se pudreaza pestii cu condimente si se introduc in marinata. Se lasa la frigider cel putin 5-6 ore sau pana a doua zi.
Introduceti pestii intr-un vas de Jena, adaugati bucatele de ardei
gras, ceapa, telina, usturoi si puneti doua pahare de apa, putina sare
si piper. Acoperiti pestii cu felii de rosii si stropiti-i cu ulei
Dati vasul cu capac la cuptor la foc mic 20-25 minute, apoi luati
capacul, adaugati ciupercile feliate subtire si mai lasati inca
15-20 minute la foc mediu.

Ingrediente reteta

  • salau la cuptor 1100 grame

salau la cuptor : 5 comentarii

  • pestisorii cu plumb sunt buni doar in zone care au un curent foarte puternic, au cam 25-30 gr...ancora e pusa pe un ochet atasat de sarma introdusa in plumb...matrita o am de la un amic, incearca sa cauti modelul pe net poate ai noroc...

  • buna!mi-a placut articolul tau. ai incercar naluca din plumb la salau ca ma facut tare curios si pare destul de usor de realizat .din ce ai realizat matritza pentru turnat plumbul,iar ancora este fixata direct in plumb facand o gaura .ce gramaj au?am tatiat si eu o lingurita, urmeaza sa o gauresc si sa-i fac proba cand voi avea ocazia.

  • salut! nu ai si de vanzare astfel de naluci? id: andrei_bz86 sunt din gl! ms!

  • spune-mi ce detalii ti-ar fi de ajutor si iti raspund cu mare drag.

  • o descriere cam larga dar oricum felicitari. dai idei :d