Salau la plancha (tabla)

Detalii

Porti 4
Timp 1

Descriere salau la plancha (tabla)

Am sa va descriu aici un mod Tipic si foarte simplu de cum se prepara pestele an Spania. Modul asta de preparare este apt pt. orice tip de peste ,atat de apa dulce cat si de apa sarata. Am ales Salaul, dar se poate aplica la orice tip de peste. Un salau curatzat se taie an lungime an 2-oua(file). Daca este f mare ,cele 2 fileuri le mai taiatzi odata an jumatate. Se lasa sa se scurga f bine, eventual al stergetzi cu hartie de bucatarie ancat an momentul cand al ashezatzi pe tigaie sa fie complet uscat. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Punetzi la ancins o tigaie antinsa ,uscata , la foc mare.Cand este suficient de antinsa datzi focul mic si o ungetzi cu putzin ulei de masline. Foarte important este sa o ungetzi doar, sa nu punetzi prea mult ulei pt ca pe urma va iesii peste prajit. Adaugatzi pestele sarat-piperat prima oare cu partea f piele an jos. Adaugatzi deasemeni 4-5 grauntze de usturoi antregi si cu coaje pe ele, si 1-2 ardei iutzi uscatzi. Dupa cateva minute antoarcetzi pestele .Atentzie sa nu se lipeasca si sa se rupa. Al mai frigetzi cateva minute ampreuna cu usturoiul si ardeiul si al scoatezi. Se serveste acompaniat de o garnitura de legume variate f putzin fierte, si bine coapte la cuptor cu usturoi antreg si ardei iute uscat printre ele, stropite cu ulei de masline si bine rumenite. Se acompania cu un bun vin dupa preferinttza, alb sau rosu. Eu prefer rosu "La RioJa", cu toate ca se zice ca merge mai bine cel alb.Asta este an functzie de gustul fiecaruia. Va doresc pofta buna, si astept comentariile voastre....dar numai dupa ce atzi probat retzeta. Recomandat este an special pestele maritim dar eu am probat si cu salau si pastrav si a fost delicios, asa ca nu vad de ce nu ar merge si cu crap, etc. La pestele de apa dulce, fiind mai gretzos recomand sa se stropeasca cu lamaie , anainte de a-l servii. Pofta buna !

Ingrediente reteta

  • salau 1000 grame
  • ulei masline 1 linguri
  • sare-piper 1 grame
  • usturoi 5 bucati
  • ardei iute 1 bucati

salau la plancha (tabla) : 0 comentarii

Nu exista comentarii