Ton cu ceapa

Detalii

Porti 4
Timp 40

Descriere ton cu ceapa

Clatite :
150 g faina
2 oua
300 ml lapte/apa minerala
1 praf de sare
25 ml ulei

Umplutura :
2 cutii de ton bucati/fulgi de ton in ulei (320 g)
1 ceapa mica
zeama de lamaie
sare
piper

Clatite
Se varsa faina intr-un castron si se face o adancitura in mijloc, unde se adauga ouale batute, laptele si praful de sare.
Se amesteca dinspre centru inspre mijlocul castronului, incet, pana se omogenizeaza.
Se incinge tigaia si, cu un servetel de hartie inmuiat in ulei, se unge tigaia.
Se ridica de pe foc , se toarna un polonic de coca si se intinde rotind tigaia.
Clatitele se coc pe o parte si pe cealalta si se aseaza pe o farfurie.
Se repeta procedeul pana la terminarea compozitiei de clatite.

Umplutura :
Scurgeti bine tonul de uleiul din conserva, varsati-l intr-un castron si desfaceti-l cu ajutorul unei furculite
Curatati ceapa si tocati-o foarte marunt
Adaugati ceapa peste ton si amestecati bine si apoi puneti zeama de lamaie, sare si piper dupa gust
Umpleti clatitele cu pasta de ton si rulati-le.
Pofta buna !

Ingrediente reteta

  • ton la cutie 2 bucati
  • faina 100 grame
  • oua 2 bucati
  • lapte 200 mililitri

ton cu ceapa : 0 comentarii

Nu exista comentarii