un sfat

Nade si momeli
Share
cum se poate face mamaliga sa nu mai faca coaja?

un sfat : 7 comentarii

  • dupa fierbere o ungi cu ulei la suprafata, o bagi intr-un ciorap de dama si o mai fierbi inca o data 5 minute.. tinuta in ciorap intrr-o caserola inchisa nu mai face coaja.. dar se strica mult mai repede intrucit incepe dupa 8-10 ore sa fermenteze.. eu o mai amestec cu pasta facuta din boilles mai vechi si iese gen plastilina.. asa tine mai mult

  • carpa de bumbac si tine mai multa vreme, nu trebe uda sau ceva, doar pusa intro carpa de bumbac...oricum mai mult de 3 zile nu are rost sa o tii ca se strica

  • sau o ungi cu un strat foarte fin de ulei

  • mersi pt sfaturi

  • sall. dupa ce ai fiert mamaliga o invelesti intr-o carpa mai uda,nu foarte uda dar nici foarte stoarsa

  • dupa ce faci mamaliga indiferent ca e mai moale sau mai tare conteaza si in ce o depozitezi ...ideal ar fii o caserola micuta ...cel putin asa fac eu ...apoi pun un tifon umed peste mamaliga apoi o las sa usuce iar cand ajungi la pescuit tot timpul incearca sa lasi ceva umed peste ea dar sa nu fie chiar umed ..altfel o faci mai varza decat este ..si nu lasa in loc insorit mamaliga..in rest toate bune si frumoase fir intins.

  • acest lucru nu prea e posibil... mai devreme sau mai tarziu mamaliga tot va face coaja. pentru a mari timpul in care aceasta prinde crusta e bine sa fie facuta un pic mai moale si pastrata in ziar

    numai bine si fir intins!