Caii salbatici din DELTA

Blog pescar
Share

Oameni cu suflet,in urma cu trei luni,au salvat de barbaria unor asa zisi oameni 47 de cai salbatici neatinsi de om,ultimii cai salbatici din Europa!



Astazi,cand acei cai au fost adusi acasa,pe locurile natale aceeasi "oameni" ii revendica ,ii vor trimisi spre "libertatea" unor abatoare din Italia......



Propun infiintarea unei petitii,ptr salvarea acestor cai,ptr trezirea la viata a autoritatilor statului care au obligatiile si atributiile legalea ptr protejarea nu numai a acestor minunate fiinte:CAII SALBATICI,ci a intregului areal biosferic a deltei!



Voi,prieteni,ce pareri aveti?

Caii salbatici din DELTA : 12 comentarii

  • zona este suprapopulata si de mistreti,cerbi,caprioare.....a fost suprapopulata de pesti(din pacate s-au gasit cativa cu mentalitatea de-a face o reducere a pestilor).... e suprapopulata cu pasari salbatice.....hai sa le reducem pe toate!!!!!enotii si lupii au fost aproape exterminati ptr a face loc multelor stina de oi si capre(pe care le gasim inclusiv in padurea letea-zona protejata)!eu unul bat delta de vreo 30 de ani si niciodata nu mi s-a parut o suprapopulare cu cai....in zchimb da multi porci domestici,vaci,oi capre......!

  • ok... nu stiu cati dintre voi s-au plimbat prin padurea letea si stiu povestea cu adevarat de la localnici (nu cioroii veniti in fata camerelor pentru a face scandal si audienta). in momentul de fata in padurea letea sunt cateva mii bune de cai salbatici, alaturi de alte cateva sute poate mii de vaci/tauri/vitei etc... vacile/caii sunt 'revendicate' de localnici pentru a primi niste subventii de la stat... in fond animalele sunt libere in padure, iar vacile mulse cine stie cand... am facut in aceasta vara o excursie prin padure si va pot spune ca acestia o distrug, majoritatea copacilor aveau scoarta roasa si erau uscati...

    parerea mea este ca la ora actuala zona este suprapopulata de cai/vaci si chiar ar fi indicat reducerea lor pentru a putea tine cat de cat in frau situatia

  • in d.d. umbla niste tigani care in locul unui animal (vaca, cal, porc etc.) primesc o motoreta second-hand in stare de functionare, furata de prin strainatate.toti de pe acolo, paraie cu motoretele, asa ca nu ii mananca doar ii valorifica, acestia ajungand salam la noi in tara sau se duc la export.

  • n-avem respect ptr viata , ne reantoarcem in mizeria in care am fost zeci de ani...
    iata linkul petitiei semnata , in marea majoritate , de oameni carora le pasa si care traiesc in adevarata democratie , din canada , pana-n indonezia , din uk, pana-n brazilia.din romania ? cativa...si-acesta este un raspuns , o atitudine...suntem lasi ? intreaga noastra istorie ,e plina de exemple.

    http://www.the petitionsite.com/6/save-the-horses-in-the-danube-delta , e tardiv , site-ul a fost inchis , dar oricand se poate crea altul.

    suntem mici , pentru un razboi atat de mare , lupta cu autoritatile...glumiti !!! nu ne ramane , decat , ca fiecare din noi , sa luptam individual , poate vom rezolva ceva...

  • mare dreptate ai baracuda,am vazut aseara la tv.cum se uitau localnicii la camionul acela de transport animale plin cu cai.parca le venisera ajutoare ca la sinistrati.se vedea disperarea din ochii lor sa poate intra mai repede in posesia cailor.

  • in cateva luni n-o sa mai vedeti picior de cal salbatic.la foamea pe care o au locuitorii din delta...mai bine se popula zona cu 47 de vaci in locul cailor :)

  • salut prieteni.nu sunt pesimist,dar,dupa cum spui tu speed 66,citez;ecou a avut si acea petitie:anul acesta s-a putut procura permisul anpa fara a fi membru in vreo asociatie de pescari!asa ca de ce sa nu incercam?;.au gasit ei,statul,alta modalitate de a ne lua banii si anume,permisul anpa special pt delta pe care il poti procura numai dun tulcea.de fiecare data au stiut sa contracareze,parca noi le dam idei.hai sa facem petitia!

  • stiu nu rezolvam nimic cu o petitie!si sti de ce?fiindca nu suntem uniti.....cu riscul de-a cadea in ridicol si penibil ma vad silit sa repet:cand a fost publicata petitia impotriva obligativitatii asocierii ptr obtinerea permisului anpa am fost semnatari putin peste 500......iar pe acest site(se dadeau marile premii)eram peste 900!!!!! dar totusi un ecou a avut si acea petitie:anul acesta s-a putut procura permisul anpa fara a fi membru in vreo asociatie de pescari!asa ca de ce sa nu incercam?

  • crezi ca se rezolva ceva cu o petitie? stiu ca am mai incercat cu petitii sa facem si alte lucruri..multi au zis ..putini au semnat.. si de rezolvat nu s-a rezolvat nimic.

  • pe cine sa alegem?hai sa fim seriosi!am avea parte de mai mult profesionalism si competenta in politica daca i-am schimba pe astia cu personalul circului de stat.pe cine sa pui si unde?tara asta este facuta zob din e in v si din n in s.investitorii seriosi fug de noi ca dracu de tamaie si ii luam de buni doar pe cei care vin sa ne transforme in sclavi si sa ne exploateze resursele la maxim impartind comisioane in stg si-n dr.romania este ca o boala pentru restul europei.coruptia se va extinde de la noi si-n afara(nu ca akolo n-ar fi...).
    previziuni pentru viitor...? => film horror!...parerea mea