Gustari din peste - Retete culinare

Preparate culinare din categoria Gustari din peste. Cele mai gustoase retete culinare propuse de pescari.

Calamari

se pun la scurs calamarii dupa ce sau dezghetat si spalat. intr-un bol se amesteca bine faina si berea . se bat cu teluj 2 oua si se adauga sare dupa gust totul se amesteca ca pasta sa fie fluida ca pentru clatite. se dau rondelele prin aluat si se pun la prajit in ulei incins. se servesc cu lamaie. ... mai mult

  • Gustari din peste
    20 minute
  • 15-06-2011
  • 4833
  • 0
  • 0

Paste cu somon

Se fierb pastele in apa cu putina sare.Separat se fierb morcocii taiati rondele.Intr-un vas se pune smantana,mustarul si zeama de la lamaie, se amesteca pana se omogenizeaza.Pastele se scurg si se pun intr-un castron mai mare.Se adauga somonul taiat marunt,morcovii si sosul de smantana.Se potrivesc de sare si piper, se presara putina verdeata si se servesc calde. ... mai mult

  • Gustari din peste
    30 minute
  • 20-03-2011
  • 2628
  • 0
  • 0

Paste cu peste afumat

Se fierb pastele in multa apa cu sare, se scurg bine si se pun apoi intr-un castron incalzit. Se prepara sosul amestecand mustarul cu sucul de lamaie, sare si piper dupa gust. Se adauga apoi treptat uleiul amestecand continuu, pana se omogenizeaza. Se amesteca pastele cu pestele taiat bucatele, ardei copti, masline si sos, se adauga mararul si se potriveste de sare si piper. Se serveste cald sau rece. Se pot folosi orice fel de paste. ... mai mult

  • Gustari din peste
    15 minute
  • 12-02-2011
  • 3451
  • 0
  • 0

Chiftele de stiuca

Se fileteaza stiuca si se da carnea prin masina de tocat. Se amesteca cu slaninuta, sardelele si painea inmuiata si se da inca o data prin masina de tocat. Se adauga cele doua oua apoi se amesteca bine cu patrunjel verde, piper, usturoi, ceapa si sare-dupa gust. Se fac galusti din tocatura,se dau prin faina si se prajesc la foc mic. Se servesc simple ori cu sos sau maioneza alaturi de un vin alb sec. Pofta mare! ... mai mult

  • Gustari din peste
    0 minute
  • 01-02-2011
  • 4296
  • 0
  • 0

Crema de peste

se taie marunt fileul de peste se pune intr-un castron,se amesteca iaurtul cu telul ca sa devina cremos,ulei sare si se amesteca bine.castraveciorii se dau prin razatoare mica si se pun la scurs,taie ceapa felii foarte subtiri, toate acestea se amesteca si se toarna peste cubuletele de peste. ... mai mult

  • Gustari din peste
    20 minute
  • 25-12-2010
  • 3208
  • 0
  • 0

Snitel de peste

Se face un aluat din 30 g faina, 3 linguri ulei, sare si apa. Se incorporeaza albusul bine batut. Pe fileurile de peste pune putina sare, se dau prin faina, apoi prin aluat si se prajesc in ulei. Se aseaza pe un platou si se garnisesc cu cartofi pai si patrunjel tocat. Separat se serveste sos de rosii, se soteaza ceapa tocata cu unt, se pun 10 g faina, sare, putin zahar, un varf de cutit de cimbru, rosiile curatate, taiate cuburi si fierte 30 minute . Se da compozitia prin sita si se amesteca c ... mai mult

  • Gustari din peste
    45 minute
  • 03-06-2010
  • 4891
  • 0
  • 0

Ton cu fasole

Tocati ceapa marunt.Amestecati cu 1 lingura de zeama de lamaie sau 1 lingura de otet, 1/2 lingurita sare, piper.Adaugati tonul si uleiul din conserva de ton, si fasolea boabe. Se amesteca salata. Se lasa la frigider pana in momentul servirii. Inainte de a fi servita se presara peste salata patrunjel tocat si rondele de ardei iute. ... mai mult

  • Gustari din peste
    10 minute
  • 23-05-2010
  • 2506
  • 0
  • 0

Crochete de peste

Pestele se curata, se spala si se fierbe inabusit cu sare si ceapa tocata marunt un sfert de ora. Dupa ce pestele a fiert se dezoseaza, se trece prin masina de tocat si se amesteca 2 oua batute spuma, un pic de sare si piperul rasnit. Se amesteca pana se obtine o pasta omogena, din care formam cu mana crochete. Crochetele din peste se dau prin ou batut si pesmet si se pun la prajit in uleiul incins. ... mai mult

  • Gustari din peste
    60 minute
  • 16-05-2010
  • 2893
  • 0
  • 0

Grapefruit umplut cu ton

Grapefruit-ul se taie in doua si se scoate miezul cu grija ca sa ramana jumatate de coaja intreaga. Se indeparteaza samburii si se taie miezul in bucatele mici. Tonul bucati din conserva, se scurge de ulei, se stropeste cu lamaie, se amesteca cu miezul de grep si cu maioneza mai acrisoara ( acrita cu lamaie) . Se umplu 3/4 , jumatatile de grep cu aceasta compozitie, se aseaza pe un platou si se orneaza dupa dorinta ( cu rondele de ceapa rosie, rondele de ardei gras sau gogosar, etc.). ... mai mult

  • Gustari din peste
    20 minute
  • 10-05-2010
  • 3190
  • 0
  • 0

Somon cu suc de portocale

Intr-o tigaie se pune la topit untul si se pun bucatile de peste presarate cu sare si piper la rumenit. Cand sunt aproape gata, se pune ceapa verde tocata marunt, vinul si sucul de portocale. Se acopera tigaia si se lasa la foc mic 10 minute. Pestele se serveste cu marar tocat presarat deasupra si cu garnitura la alegere. ... mai mult

  • Gustari din peste
    30 minute
  • 09-05-2010
  • 2296
  • 0
  • 0

Aperitiv rece cu ton

Se fierb cartofii cu tot cu coaja in apa cu sare. Se scurge apa, se curata de coaja si se taie cubulete. Se scurge tonul din corserva, se taie pestele bucati si se adauga peste cartofi. Se adauga ceapa taiata rondele subtiri, maslinele taiate feliute, putin patrunjel tocat, ulei, sare si piper dupa gust. Se stoarce jumatate de lamaie, iar cealalta jumatate se taie patratele si se adauga peste celelalte ingrediente. Se amesteca cu grija sa nu se sfarame. ... mai mult

  • Gustari din peste
    60 minute
  • 08-05-2010
  • 2707
  • 0
  • 0

Crema de ton cu maioneza

Tonul scos din conserva se scurge bine de ulei, se freaca cu mixerul cu untul, dupa care se adauga lingurita de lamaie (sau Hellas) si se mai freaca putin. Se pun cele 4 linguri de maioneza si se freaca in continuare pana se omogenizeaza maioneza. Se adauga sare dupa gust si se mixeaza in continuare. ... mai mult

  • Gustari din peste
    20 minute
  • 08-05-2010
  • 3578
  • 0
  • 0

Salata cu somon afumat

Curatam castravetele si il taiem marunt, apoi taiem somonul fidelute si ceapa verde la fel, marunt. Partea alba de la ceapa o folosim in salata, iar cozile le folosim pentru a garnisi salata.Se amesteca ingredientele si se consuma cu paine prajita. ... mai mult

  • Gustari din peste
    20 minute
  • 07-05-2010
  • 2595
  • 0
  • 0

Peste afumat cu salata de cartofi

Se spala cartofii si se pun la fiert,in coaja, in apa cat sa-i acopere, cu 1 lingurita de sare. Se tin la foc mic, cu oala partial acoperita, pana cand sunt fierti. Nu trebuie tinuti prea mult la fiert - daca fierb prea mult cartofii devin mai sfaramiciosi si va fi mai greu sa-i taiem rondele. Se scurge apa si se lasa sa se raceasca pana cand cartofii pot fi tinuti in mana, pentru a fi curatati. Se fierb ouale tari, pentru a le taia in salata. Se curata ceapa, se taie rondele si se pune in v ... mai mult

  • Gustari din peste
    60 minute
  • 07-05-2010
  • 2839
  • 0
  • 0

Salata de peste marinat

Se fierb cartofii in coaja si apoi se curata si se feliaza. Ceapa rosie se curata si se taie rondele subtiri. Se amesteca toti cartofii cu frunzele de salata, bucatile de peste marinat si cu rondelele de ceapa. Cu uleiul de masline, mustar, sare si un pic de otet (o parte otet, trei parti ulei) se prepara un sos care se toarna peste celelalte ingrediente. Pofta buna! ... mai mult

  • Gustari din peste
    30 minute
  • 02-05-2010
  • 3699
  • 0
  • 0

Mancare de peste

Pestele se zvanta si se taie in bucati cat sa incapa in gura. Albusul de ou se bate spuma, se amesteca bine sarea, toate condimentele si amidonul alimentar. Bucatile de peste se dau mai intai prin albusul de ou, apoi prin amestecul de condimente. Uleiul se infierbanta intr-un vas si se parjesc in el pe rand bucatile de peste pana devin galben-maronii. Se lasa sa se scurga pe un servet de hartie. ... mai mult

  • Gustari din peste
    45 minute
  • 28-04-2010
  • 1725
  • 0
  • 0

Salata de somon afumat

Salata se spala si se desface in foi. se pastreaza cateva felii de decor restul se taie fideluta. Fileul de peste se taie felii. Se amesteca ingredientele intr-un bol si se stopesc cu ulei si otet. Apoi se aseaza peste foile de salata. Se pot adauga felii de gogosar si otetul se poate inlocui cu zeama de lamaie. ... mai mult

  • Gustari din peste
    20 minute
  • 28-04-2010
  • 1608
  • 0
  • 0

Chiftele de peste cu maioneza

Se fierbe pestele in apa cu putina sare, se lasa sa se raceasca. Cand este rece se marunteste cu furculita, se amesteca cu oul si galbenusul,ceapa calita in putin ulei, 4 linguri mazare din conserva , 1 lingura faina,felia de paine inmuiata in lapte si stoarsa, praful de usturoi, patrunjel, sare , piper. Se fac chiftele de marime potrivita (ies 10 bucati), se dau prin faina si se prajesc in ulei. Intre timp se face o salsa din maioneza , mustar, smantana si patrunjel, cu care se servesc chiftele ... mai mult

  • Gustari din peste
    45 minute
  • 26-04-2010
  • 1721
  • 0
  • 0