Peste marinat - Retete culinare

Preparate culinare din categoria Peste marinat. Cele mai gustoase retete culinare propuse de pescari.

Peste marinat

se curata pestele, se spala, dupa care se taie bucati, se presara cu sare si piper si se lasa la rece 24 ore. Se curata ceapa si morcovul, ceapa se taie pestisori, iar morcovii rondele. Se fierbe otetul cu toate condimentele si cu zaharul, iar dupa ce a dat in cateva clocote se da deoparte. Pestele se pune in borcane impreuna cu rondelele de morcov si ceapa. Dupa ce s-a racit otetul se toarna in borcane, se lasa un spatiu liber de doua degete, se toarna cam o lingurita de ulei la borcan, dupa c ... mai mult

  • Peste marinat
    60 minute
  • 07-07-2011
  • 45517
  • 0
  • 0

Scumbrie la tava

se pune scumbria pe gratar si se lasa cteva minute apoi se serveste cu mamalihga ... mai mult

  • Peste marinat
    20 minute
  • 31-05-2010
  • 4994
  • 0
  • 0

Marinata de peste

Se poate prepara marinata din orice fel de peste: nisetru, crap, salau, stiuca, mihalt, etc. Pestii mari (crap, salau, nisetru), trebuie taiati bucati, cei mici (mihalt,etc.) se vor lasa intregi. Pestele curatat se sareaza, se presara cu piper, se da prin faina si se prajeste in ulei. Dupa ce se raceste se toarna peste el sosul marinat preparat astfel: se curata si se spala 2-3 morcovi, 1 patrunjel, 2-3 cepe, se taie in felii subtiri sau pai, se pun intr-o cratita, se adauga 3-4 linguri de ulei ... mai mult

  • Peste marinat
    60 minute
  • 10-05-2010
  • 24710
  • 0
  • 0

Hering cu ceapa

Se curata heringii, se taie bucati si se lasa cateva ore in apa rece. Otetul se subtiaza cu apa si se fierbe impreuna cu boabele de mustar si sare, se adauga ceapa taiata felii si se mai fierbe 10 min. Se scurge si se lasa sa se raceasca. Se scot heringii din apa, se asaza alaturi ceapa si se toarna pe deasupra uleiul. ... mai mult

  • Peste marinat
    30 minute
  • 31-03-2010
  • 7549
  • 0
  • 0

Macrou marinat

Trei bucati de macrou curatat si taiat felii/ bucati. Se pun feliile sarate si piperate (eu l-am curatat si taiat fileuri) intr-un vas uns cu ulei, deasupra se pune o ceapa taiata solzisori, boabe de piper, boabe de mustar, foi de dafin si felii de lamaie. Se da in clocot separat o cana si jumatate de apa, o cescuta de otet si o lingurita de vegeta/ secretul gustului care se toarna peste peste. Se baga la cuptor acoperit pentru 15-20 minute apoi se descopera si se lasa pana scade sosul ... mai mult

  • Peste marinat
    45 minute
  • 31-03-2010
  • 16467
  • 0
  • 0

Peste marinat

Se taie pestele in bucati , se pun celelalte ingrediente si se acopera cu apa. Se acopera cu capac si se lasa sa fiarba la foc mic fara a mesteca timp de aproximativ 2 ore ca sa se topeasca oasele. din cand in cand se misca oala ca sa nu se lipeasca. La alegere se poate adauga usturoi sau lamaie. Se serveste calda cu felii de lamaie. ... mai mult

  • Peste marinat
    120 minute
  • 31-03-2010
  • 17749
  • 0
  • 0

Caras marinat cu legume

Se prepara un bait din vin, cimbru, usturoi presat,chili, foaie defin si putin ulei. In acest bait se tine pestele curatat si crestat oblic 2-3 ceasuri, la rece, invartindu-se pestele pe toate partile. Intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei , punem legumele congelate, presaram cimbru, sare si piper, apoi punem bucatile de caras, felii de praz si deasupra rasturnam baitul ramas. Adaugam deasupra doua linguri cu pasta de tomate. Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit si lasam carasul sa se ... mai mult

  • Peste marinat
    2 minute
  • 29-03-2010
  • 12597
  • 0
  • 0

Heringi marinati

Se curata legumele, se toaca verdeata si se pun sa fiarba cu otetul, vinul, sare, piper, timp de 15 minute. Intr-un vas incasabil se pun heringii, se acopera cu o hartie pergament unsa cu ulei, deasupra se toarna supa de legume si se introduce vasul in cuptor pentru 20 minute. Cand se scoate din cuptor se inlatura hartia pergament, se mai stropeste cu ulei, se lasa sa se raceasca si se serveste cu tot cu sos. ... mai mult

  • Peste marinat
    2 minute
  • 19-03-2010
  • 7827
  • 0
  • 0

Marinata de crap

Se curata pestele, se spala, se sterge, se taie bucati, se sareaza. Bucatile se dau prin faina si se prajesc in ulei, pe ambele parti. Se pun bcatile prajite intr-un borcan de sticla. Otetul de vin indoit cu apa se potriveste de acru, dupa gust, se pun boabe de piper, foile de dafin, sare si se fierbe cateva clocote, se mai pun si felii de lamaie, apoi se raceste si cand este numai caldut se toarna in borcan peste peste. Se leaga borcanul cu ceolofan, se pune in camara si nu se intrebuinteaza c ... mai mult

  • Peste marinat
    2 minute
  • 14-03-2010
  • 12550
  • 0
  • 0

Macrou cu ceapa si lamaie

fileul este curatat, si se presara cu sare si piper,ceapa curatata si se taie rondele,iar lamaile se taie in feliute, se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se pun la prajit rondelele de ceapa,dupa 5 min se pun si file de macrou .se agauga mustarul frecat cu ou, si jumatate din legatura de marar, totul diluat cu 100 ml de apa minerala,se acopera tigaia se lasa la foc 40 min apoi se scot si se aseaza pe platou ... mai mult

  • Peste marinat
    50 minute
  • 14-03-2010
  • 8635
  • 0
  • 25

Biban in saramura

Pestele curatat, spalat, se taie dea lungul sirii spinarii si se ia pielea jos de pe el. Se scot oasele mari si se taie carnea bucati. Se pace un foc peste care se aseaza o tabla groasa iar cand se infierbanta peste ea se pune bucatile de peste care intre timp au fost presarate cu sare si se frige pe ambele parti. Alaturat se pregateste o cratita cu capac, feli de usturoi, ulei si cimbru. Imediat ce pestele sa prajit se pune in cratita si se picura cateva picaturi de ulei peste pestele cald, apo ... mai mult

  • Peste marinat
    1 minute
  • 14-03-2010
  • 4086
  • 0
  • 0

Crap in saramura

Pestele curatat, spalat, se taie dea lungul sirii spinarii. Se scot oasele mari si se taie carnea bucati. Se pace un foc peste care se aseaza o tabla groasa iar cand se infierbanta peste ea se pune bucatile de peste care intre timp au fost presarate cu sare si se frige pe ambele parti. Alaturat se pregateste o cratita cu capac, feli de usturoi, ulei si cimbru. Imediat ce pestele sa prajit se pune in cratita si se picura cateva picaturi de ulei peste pestele cald, apoi se presara feliute de ustur ... mai mult

  • Peste marinat
    1 minute
  • 14-03-2010
  • 3312
  • 0
  • 1

Crap in marinata

Se curata legumele si se pun sa fiarba cu vinul, otetul, piperul, sarea, cimbrul, foaia de dafin si ceapa. Intrun vas de sticla incasabila se pune pestele taiat feli se toarna sosul si se pune la cuptor sa fiarba foarte incet . Se serveste cu sosul marinat. ... mai mult

  • Peste marinat
    1 minute
  • 14-03-2010
  • 4971
  • 0
  • 0

Marinata de crap

ingrediente: 1 crap de 2 kg 2 pliculete boabe de piper 4-5 foi de dafin 1-2 lingurite sare 1 cana apa 2 cani otet 1 cana ulei mod de preparare: Se curata pestele de solzi si i se îndeparteaza branhiile si capatâna. Se portioneaza în portii egale, se spala foarte bine si se lasa sa se zvânte. In tava de la aragaz se pune putin ulei si se lasa sa se încinga. Când uleiul s-a încins se asaza bucatile de peste sa se rumeneasca, dupa care se introduce tava în cuptor ... mai mult

  • Peste marinat
    40 minute
  • 03-03-2010
  • 8860
  • 0
  • 0

Caracatita

Se trece caracatita prin jet de apa rece si se taie inele. Se pune ceapa tocata, un catel de usturoi, sare, apa si vinul intr-un vas. Se lasa sa fiarba dupa care se da focul mic. Se pun bucatile de caracatita. Se acopera cu un capac si se lasa pe foc o ora. Intre timp, se prepara un sos din: ceapa verde, 1 catei de usturoi, uleiul de masline, sucul de lamiie, sare si piper dupa gust. Se scurge caracatita si se raceste usor. Se acopera cu sosul si se lasa la marinat 15 minute, dupa care se serves ... mai mult

  • Peste marinat
    2 minute
  • 20-01-2010
  • 2382
  • 0
  • 16

Marinata de peste ii

Pestele se curata de intestine, apoi se indeparteaza capul si pielea.Se scot, apoi, 2 fileuri, trecind cu un cutit bine ascutit de o parte si de alta a coloanei, de la coada spre cap ca sa se taie toata carnea de pe oase.Fileurile obtinute se taie in bucati de 4-5 cm si se pun intr-un borcan.Toate ingredientele de mai sus - ceapa taiata in felii, apa, otetul, untdelemnul, foaia de dafin,piperul, o lingurita cu virf de sare se pun intr-o olita si se fierb in clocote 5 minute, apoi olita se ia de ... mai mult

  • Peste marinat
    20 minute
  • 07-01-2010
  • 6620
  • 0
  • 0

Marinata de peste cu suc de rosii

Pestele se prajeste pe jumatate ca plachia de peste.In untdelemnul ramas, se caleste 2-3 minute, la foc mic, ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici sau taiata foarte marunt.Se stinge cu sucul de rosii si vinul, se adauga 5-6 felii de lamiie, curatata de coaja alba care este amara ,bucatile de peste, foile de dafin, piperul si cca 1/4 l apa simpla sau apa in care a fiert capul pestelui; se pot pune si 20-30 masline.Se da la cuptor 20-30 minute, ca sa se formeze sosul.cesta se va ingrosa suficie ... mai mult

  • Peste marinat
    50 minute
  • 07-01-2010
  • 8069
  • 0
  • 0

Peste crud marinat

Se ia un vas in care se pun e apa , otetul , sarea se poate si dupa gust , boabele de piper negru , coriandru si cimbru si se da la foc pentru clocotit . In acest timp se curata pestele de solzi si maruntaie , apoi se taie rondele si se pun intr-un vas mai mare . Cand a dat apa in clocot se toarna apa clocotita dupa care se acopera vasu care se lasa sa se raceasca . Ceapa se curata si se taie rondele . Dupa ce se raceste se ia pestele se aseaza in borcan peste care se toarna apa cu toate cele m ... mai mult

  • Peste marinat
    20 minute
  • 06-01-2010
  • 48396
  • 0
  • 0