Proroci -Olt

Locuri de pescuit detalii
Share

Zile acestea planuiesc o partida de pescuit la Proroci-Olt la somn.



Acum as avea nevoie de ajutorul vostru pentru cateva informati utile la pescuitul la somn .



Este mai bine sa pescuiesti in firul oltului sau in locuri stationale si ferite de curentexemplu gropi?



Cat despre montura care este mai utila ceea cu plumb culisabil sau fix...dar ma-i gandeam si sa dau la pluta noaptea oare merge .



Multumesc astept si parerile voastre legat de acest subiect si fir intins pentru toata lumea .



Proroci -Olt : 10 comentarii

  • selectezi adersa dai copy si apoi intri pe o fereastra noua google chrome si dai paste.

  • pepy sunt din slatina si eu cunosc locurile dar nu spun foarte bine deoarece nu merg decat odata pe saptamna la pescuit si cand mai sutn in concediu deci nu merg chiar asa des precum mi-as dori dar eu ma gandesc sa dau la proroci la draglina de la intrare putin mai in fata mai exact si langa este golfulet alaturat pe partea stanga si are legatura cu oltul iar pe partea dreapta se poate da in firul oltului ...dar eu ma gandesc sa dau in acel golf unde mai dau si pescari ziua la pluta .

    ma gandeam sa dau la pluta noaptea in acel golf unde nu curge apa mai deloc .

    eu eram curios daca a incercat cineva naoptea la pluta si a reusit sa prinda ceva ?

    cat despre linkurile acelea nu stiu cum reusesc sa le vad .

    ms mult pt informatii .

  • pentru a cauta mai usor locurile de pescuit din zonele proroci,ipotesti,malu rosu, etc, intrati pe adresa;

    http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=romania&ie=utf8&t=h&om=1&z=12&ll=44.3666667,24.366666

    si vizionati si campionatul national de pescuit stationar 2009-care s-a desfasurat la slatina si unde cei mai mari pescari de stationar si-au dat intalnire si s-au intrecut.la 1 km in aval de podul olt ,langa dragline. sa vedeti ce apa era atunci si ce apa e acum plina de vegetatie cat cuprinde.

    http://www.youtube.com/watch?v=7zgg81k0gp0

  • depinde-ce toane are el

  • confirm ca mananca zilele astea bine salaul ..ieri au prins 2 prieteni 2 salai de 800g respectiv 3kg la vierme .. cred ca e flamand in perioada asta de vrea la vierme

  • eu unul le prefer pe ambele in primul rand pestele mare se gaseste pe fir,in curent unde asteapta momeala sa vina de sus si prefera sa stea ,,la asteptare''mai ales noaptea cand il gasim catre mal la 20-50 m si ziua la 100-200 m.r referitor la gropi(prefer numai cele care sunt excavate de dragline)deoarece acolo gasim adancimi intre 4-8 m unde crapii carasii si somnii gasesc hrana din abundenta datorita contra curentilor care se formeaza pe fundul gaurilor numai daca au legatura cu oltul,nu putine au fost cazuruile cand s-au prins somni,crapi de 8-10 kg ziua in aceste zone.
    despre monturi ce sa zic din experienta proprie si din ce ,,am furat de al altii'' de preferat sunt plumbi fixi dar se poate da f. bine si la culisanti eu pecuiesc cu plumb culisant cu un singur carlig sub,iar plumbul il las liber sa oscileze cam 8 -10 cm,pe cand la montura cu plumb fix folosesc 2 carlige la o distanta intre ele de 20-30 cm.

    zone de pescuit la pluta sunt pe la proroci dar acum cum s-a anuntat si cod portocaliu pe olt nu cred ca vreo pluta poate rezista curentilor foarte puternici,practic dai la 30 m in amonte iar in 10 secunde este la 20 m in aval,iar rezultatul este dezastros,da ,merge si la pluta dar in golfuri unde firul baga apa sau are legatura cu curentul acolo sigur merge la fixa.


    ai grija cum pescuiesti este foarte multa vegetatie cunosc locuruile foarte bine stiu ce spun,am inteles ca vrei sa pescuiesti la somn sper sa realizez o harta cu zona aceea la proroci s-ti dai seama cam stau treburile,apropo vezi ca au luat niste baieti zilele astea vreo 9 bucati de somn 2 dintre ei la 6 kg si restul la 1-2 kg.nu pleca fara coropinsite,rame multe apa fiind putin tulbure somnul cauta prada ,,mai lejer''adicanu numai noaptea ci si ziua ,bine ar fi daca ai avea si ceva oblete -mananca bine si salaul cam pana la ora 23.

    daca mai ai si alte intrebari iti raspun cu placere.

    fir intins!

  • este mai bine sa pescuiesti in firul oltului sau in locuri stationale si ferite de curent exemplu gropi ?

    cat despre montura care este mai utila ceea cu plumb culisabil sau fix...dar ma-i gandeam si sa dau la pluta noaptea oare merge .

    cine imi poate raspunde la aceste intrebari ?

  • si cu un rost si sa dau jos-trebuie sa slabesc vreo 4-6 kg si sa scot un timp anume.

  • eu cand am fost acolo nu te-am vazut alergand :)) alergi cu un rost sau asa sa dai jos? :p

  • am umblat zilele astea mai mereu pe la proroci,este fooarte multe iarba pe fir unde apa curge foarte repede datorita deversarilor masive care se fac la hidrocentrale,si care sunt depasite de cota normala,insa pestele mai pune botul pe insula aia ,,la catalus''unde excaveaza baietii se pescuieste dar si mai in sus acolo.problema principala ramane insa curentul foarte puternic ,vegetatia de pe apa si muklte altele.poate ne intalnim pe acolo eu alerg pe fiecare seara pe baraj de la ipotesti la propoci.