Titlu reteta: | Saramura ca la mama |
Porti: | 5 |
Timp: | 40 |
Ingrediente: | |
peste | 1000 grame |
rosii mijlocii | 3 bucati |
ardei gras verde | 2 bucati |
patrunjel verde o legatura | 1 bucati |
usturoi - catei | 5 bucati |
sare | 1 linguri |
piper macinat - lingurita | 1 bucati |
ardei iute | 3 bucati |
Aceasta reteta isi are originile in Delta,fiind putin modificata,acel putin dandu-i un gust mai bun si un plus de savoare.
Se taie pestele(orice fel de peste de marime medie:crap,caras,platica,scobar) rondele de 2cm grosime si se sareaza.Se taie apoi,rosiile cubulete,ardeii grasi si ardeii iuti rondele.Usturoiul se zdrobeste cu sare si se face un mujdei gros,amestecandu-se cu legumele care au fost sarate in prealabil.
Intr-o tigaie cu ulei incins se prajesc rondelele de peste dupa ce au fost date prin faina de grau,apoi se pun intr-un vas adanc:un strat de peste,un strat de legume totul terminandu-se cu un strat de legume.Pana cand se patrunde pestele,se pune la fiert 1/2l de apa in care se pune piperul proaspat macinat si restul de sare.Se toarna fiertura peste vasul cu peste si legume. Se poate manca fierbinte sau rece bine-nteles cu mamaliguta calda.
Pofta buna!