Balta IAZ Romani

Neamt / Comuna Romani
Share

Descriere - Balta IAZ Romani

1.Pe Iazul ROMANI se poate practica pescuitul sportiv.

2. In cadrul amenajarii piscicole pescuitul sportiv recreativ este permis numai de pe mal si se desfasoara contra platii unei taxe stabilite de administratorul amenajarii. Accesul la zona de pescuit se face numai dupa achitarea taxei.

3. Înainte de instalarea pe locul de pescuit pescarul va consulta prezentul regulament ºi va achita taxa corespunzãtoare pentru pescuit numai in cazul in care este de acord cu aceste reguli !

4.Pescarul care va fi gasit ca nu respecta unul din punctele de mai jos, va fi scos imediat de pe bazin, primind interdictie pe balta.

5. Toate autovehiculele, fãrã excepþie, se parcheazã obligatoriu in locul indicat de angajatul firmei.

6. Sotia sau copilul (virsta maxim 15 ani) pescarului, au dreptul sa pescuiasca cu o undita sau o lanseta, dar numai in dreptul standului pe care il ocupa pescarul.

7. Pe toata durata partidei de pescuit personalul amenajãrii piscicole are dreptul sã controleze ºi sã cântãreascã peºtele capturat de pescari !

8. Pescarul poate sa pescuiasca cu maxim 4 scule (lansete sau undite), dotate obligatoriu cu maxim 2 (doua) carlige si plumb sau naditor pierdut (posibilitatea eliberarii plumbului sau naditorului, in cazul ruperii firului principal), nu se accepta "momaie" sau arc (se poate pescui cu 3 (trei) carlige pe struna cu plumbul in fata)!

9. Fiecare pescar este obligat sa se aseze numai la standul desemnat pe bilet de supraveghetor!

10.Surplusul de crap se elibereaza imediat sau poate fi cumparat la pretul de 12 ron/kg. Este interzisa retinerea mai multor exemplare de crap mai mult timp in juvelnic in cazul in care pescarul nu intentioneaza achizitionarea lui, evitandu-se astfel desolzarea si ranirea pestilor. Deasemenea este interzisa retinerea pestilor pe mal in cazul in care nu se intentioneaza achizitionarea lor. Manipularea pestilor capturati se va face cu grija, evitandu-se apucarea lor de zona branhiilor. In caz contrar, daca paznicul constata ca viata pestelui a fost pusa in pericol sau sanatatea lui a fost grav periclitata, pescarul va fi obligat sa plateasca contravaloarea pestelui.

11. Este strict interzisa punerea peștilor in acelasi juvelnic de catre 2 sau mai multi pescari, precum si cedarea pestilor prinsi de catre un pescar la alti pescari!

12. Pescarul nu are voie sa schimbe pestele, pe care l-a retinut si care a fost pastrat in juvelnic, cu altul prins ulterior.

13. Fiecare pescar va trebui sa fie dotat obligatoriu cu saltea de primire, spray dezinfectant (cel care nu are asa ceva, poate cere si primi de la paznicul iazului)

14. Crapul sub 0,8 kg si peste 4 kg se elibereaza.

15. Pescuit maxim 14 ore (pescuit de zi) poate fi practicat numai in timpul zilei intre orele 06.00 – 20.00.

16.Accesul cat si parasirea iazului se face doar pe poarta desemnata si numai dupa ce a fost anuntat paznicul , indiferent pentru ce problema aparuta si se va supune orcarui control din partea administratiei pentru bagajul pe care-l are. Pescarul care paraseste lacul mai devreme de orele 20.00 , fara sa anunte administratia lacului indiferent de justificare nu va mai avea acces pe lac si drept de pescuit !

17. Pe acest bazin nu este permis: muzica la maxim, injuriile, si oricare alte activitati care pot deranja ceilalti pescari aflati pe balta. Pescarul poate face un gratar sau sa bea o bere, dar sa o faca in asa fel incit sa nu deranjeze pe ceilalti pescari .

18. Pescuitul de noapte este strict interzis.

19. Atat pescarii cat si insotitorii lor sunt rugati sa pastreze curatenia la locul de pescuit. Iar la parasirea locului au obligatia de a-l lasa curat .

20. Regulamentul de pescuit va fi inmanat pescarului odata cu bonul, iar acesta va semna de luare la cunostina.

Traseul pana la Balta IAZ Romani

De la Piatra Neamt - 42 KM - drumul catre Bacau la intrare in Buhusi Virati la stanga pe DJ158 (Indicator Secuieni), In satul Silistea se va urmari indicatorul Primaria Romani sau Gosmani. dupa 2.5 km ati ajuns. De la Bacau - 36 Km - drumul catre Piatra Neamt, la iesire din Buhusi Virati la dreapta (Indicator Secuieni), In satul Silistea se va urmari indicatorul Primaria Romani sau Gosmani. dupa 2.5 km ati ajuns. De la Roman - 32 km - drumul catre Bacau, virati la dreapta catre Secuieni, In satul Silistea la intersectia cu drumul catre Gosmani virati la dreapta (Indicator Gosmani)

Nu exista regulement pentru

Balta IAZ Romani

Taxe 2024 Balta IAZ Romani

Dotari - Balta IAZ Romani

    Nu exista informatii despre dotarile balti

Poze Balta IAZ Romani

    Nu exista imagini asociate

Capturi Balta IAZ Romani

    Nu exista capturi asociate

Activitate balta iaz romani

Balta IAZ Romani : 0 comentarii

Nu exista comentarii