Balta Lac Tonciu

Share

Descriere - Balta Lac Tonciu

Lacul Tonciu are o suprafața de 4 hectare, deschis din anul 2004.

Pescuitul se face in zilele de vineri, sâmbătă si duminica intre orele 6 si 20.

Partida de zi începe la ora 07:00 și se termină la ora 19:00.

Partida de 24 ore începe la ora 19:00 și se termină următoarea zi la ora 19:00.

Taxa de 24 ore include pescuitul si căsuța.

La căsuța cu 4 locuri se acceptă doar cu 2 bonuri de pescuit. 

Traseul pana la Balta Lac Tonciu

La 20 de km de Bistrita, in comuna Galatii Bistritei se afla balta. Dupa Herina in intersectia spre Lechinta si Galatii Bistritei se merge inainte pe drumul pietruit aproximativ 2 km, se trece prin satul Tonciu si pe drumul de Sangeorzu Nou se ajunge la balta.

Înainte de accesul pe locul de pescuit, pescarul va consulta prezentul regulament, va achita taxa corespunzătoare numai în cazul în care este de acord cu aceste reguli. Prin achitarea taxei de pescuit, pescarul își dă acordul și acceptul pentru prezentul regulament și acordul pentru postarea fotografiilor pe pagina lacului!

REGULI GENERALE:

● Mijloacele de transport se lasă în parcarea special amenajată în acest scop, accesul pe lac se face pe la căsuța de pază pe poartă, unde se achită și taxa de pescuit și chiria pentru căsuță.

● Pescuitul se poate practica de pe standurile amenajate, iar în zona delimitată cu baliză nu aveți voie să lansați decât până la delimitare.

● Pescarii au obligația de a părăsi standurile de pescuit cu 10 minute înainte de terminarea partidei de pescuit.

● Pescarul poate fi însoțit de o persoană care nu participă la pescuit.

● Standurile la care sunt amenajate căsuțe se închiriază numai împreună cu căsuță.

● O căsuță poate fi folosită de doi pescari sau pescar și însoțitor.

● Fiecare pescar poate să pescuiască cu maxim 3 scule (lansete sau undițe), cu grosimea firului de minim 18, dotate obligatoriu cu 1 (un) singur cârlig cu fir de păr.

● Se poate folosi al patrulea băț pentru nădit sau marcare temporară a locului de pescuit, fără ca acesta să fie ținut în lac.

● Este obligatorie folosirea unor monturi ecologice, care să elibereze plumbul în cazul în care linia principală se rupe. Sunt admise atât monturile cu plumb pierdut cât și monturile in-line sau de tip elicopter, cu condiția să fie legate corect. Administrația va urmări ca monturile să nu pună în pericol peștele și poate solicita pescarilor să modifice o montură care contravine acestei reguli.

● Pentru a nu pune în pericol viața peștelui este obligatoriu ca firul textil (înaintaș) să fie legat prin nod direct cu înaintașul mono sau linia principală după caz și nu prin adăugarea unei agrafe sau vârtej.

● Pescuitul se poate practica în sistem catch and release, NU se reține pește.

● Ținerea la sac a peștilor este strict interzisă, aducerea pe lac a sacilor de păstrare (juvelnice)este interzis.

● Peștii prinși se eliberează în cel mai scurt timp posibil.

● În cazul în care prindeți pește rănit, se va anunța reprezentantul lacului (paznic).

● Partida de zi (12 ore) începe la ora 07:00 și se termină la ora 19:00.

● Partida de 24 ore începe la ora 19:00 și se termină următoarea zi la ora 19:00.

● Societatea își rezervă dreptul de a-și selecta clientela.

● Este permisă nădirea și plantarea cu navomodel, barcă sau dronă, fără a deranja ceilalți pescari, dacă se deranjează ceilalți pescari, se interzice.

● Este interzis năditul cu porumb uscat sau alte semințe uscate.

● Pescuitul se practică doar de pe mal sau ponton, interzis de pe dig.

● Fiecare pescar va avea obligatoriu minciog cu deschidere mare. În lipsa acestuia partida de pescuit se oprește.

● Fiecare stand va fi dotat cu saltea de primire si spray antiseptic din partea societații.

● Capturile se pot fotografia doar deasupra saltelei de primire, la înălțimea maximă de 50 cm de sol.

● Pescarul are obligația să mânuiască cu grijă peștii prinși indiferent de greutatea peștelui și udarea permanentă a acestuia. În cazul în care se constată că un exemplar mai mic de 5 kg a fost rănit, se va percepe o taxă de 70 lei /kg pentru peștele respectiv, iar pentru un exemplar mai mare de 5 kg se va percepe o taxă de 150 lei/kg.

● Pe acest lac sunt interzise injuriile, chefurile și alte activități care pot deranja ceilalți pescari aflați pe baltă. Vă rugăm să aveți un comportament civilizat!

● Focul este permis doar în spațiile special amenajate.

● Scăldatul pe toată suprafața lacului este STRICT interzis.

● Deținătorii de animale de companie sunt obligați să își controleze în permanență animalele, astfel încât să se asigure siguranța persoanelor care circula pe malul apei.

● La terminarea partidei de pescuit sunteţi obligat să anunţaţi personalul lacului şi să prezentaţi toate bagajele, înainte de împachetarea finală a acestora sau la ieșire de pe lac vă rugăm să aveți în vedere că administratorul sau paznicul lacului are dreptul de a controla bagajele și mașinile pescarilor în orice moment al partidei de pescuit, atât în cazul unei suspiciuni rezonabile cât și prin sondaj aleatoriu. Refuzul controlului poate fi considerat tentativă de furt și poate atrage suspendarea dreptului de a mai pescui pe lac.

● Părăsirea standului pe timpul nopții, fără aprobarea administratorului/paznicului duce la pierderea dreptului de acces în incintă.

● Pescarul este obligat să lase curat locul de pescuit.

● Pe acest lac, cel care va fi prins că sustrage (ascunde/fură) pește, se face vinovat de FURT, faptă penală pedepsită de art 208 Cod Penal. Vinovații vor fi reclamați organelor de poliție!

● Pescarul care anunță administrația sau paznicul despre faptul că un alt pescar sustrage sau încearcă să sustragă pești de pe lac și acest fapt este dovedit va fi recompensat cu o partidă de 24 ore de pescuit.

● Încălcarea oricărei norme de conduită prevăzute în regulament conferă dreptul administrației bălții de a nu mai permite accesul pe baltă si drept de pescuit autorului.

● Societatea nu își asumă răspunderea pentru nici un fel de accidentare petrecută pe teritoriul societății și nici pentru obiectele pierdute/uitate în căsuțe sau pe teritoriul societății.

● Acest regulament a fost întocmit respectând legislația în vigoare.

● Toată suprafața lacului este monitorizată video!

● Pe suprafața lacului există acoperire internet, rețea WI-FI, parola este afișată pe căsuțe și la intrare.

● Unitatea este dotată cu o toaletă ecologică si duș, conectate la rețeaua de apă si canalizare (pentru folosirea dușului vă rugăm să anunțați cu cel puțin 40 min înainte) și cu 3 toalete de curte.

REGULI CĂSUȚE oferite de Lacul Tonciu:

● Căsuțele sunt dotate cu 2 paturi cu saltele și un cearceaf de protecție, 1 minibar și o găleată cu mop.

● Pescarii au obligația de a aduce lenjerie de pat.

● Pescarii au obligația de a păstra curățenia atât în interior cât și în exteriorul căsuțelor (înainte de terminarea partidei de pescuit, se poate folosi și mopul pus la dispoziție).

● Pentru distrugerile aduse căsuțelor cât și a obiectelor din căsuțe, persoanele vinovate vor plăti contravaloarea acestora și vor fi anunțate organele abilitate.

● Este interzisă conectarea aparatelor electronice și electrocasnice la rețeaua de electricitate a căsuțelor, excepție făcând radioul, încărcătoarele de telefon, laptop și tabletă și aerotemele închiriate de la societate.

● Este strict interzis fumatul în interiorul căsuțelor.

● Este strict interzis accesul în căsuțe cu animale de companie.

● Înainte de terminarea partidei de pescuit se anunță reprezentantul unității pentru a verifica căsuța.


Taxe 2024 Balta Lac Tonciu

Poze Balta Lac Tonciu

Capturi Balta Lac Tonciu

Activitate balta lac tonciu

Balta Lac Tonciu : 0 comentarii

Nu exista comentarii