Ciorba de peste

Detalii

Porti 4
Timp 40

Descriere ciorba de peste

Se taie mărunt un morcov, un pătrunjel, ceapă. Se pun să fiarbă cu apă, adăugind orezul ales şi spălat. Se curăţă crapul, se scoate osul amar de la cap, iar după ce a fost spintecat şi i s-au scos maţele, se mai spală numai într-o apă, fără să fie ţinut mult, ca să nu-i iasă dulceaţa. Se taie bucăţi şi când zarzavatul este aproape fiert, se pune şi peştele în oală (de obicei bucăţile frumoase se aleg pentru prăjit sau pentru altă mâncare, iar la ciorbă se pun capul şi coada). Se lasă să fiarbă la foc potrivit. Se ia spuma şi se potriveşte de sare. Când este aproape gata, se pune borşul fiert separat şi strecurat, precum şi o mână de verdeaţă tăiată mărunt. Se lasă să mai dea împreună un clocot. Se serveşte rece sau caldă.

Ingrediente reteta

  • crap 1000 grame
  • bors 1000 mililitri

ciorba de peste : 0 comentarii

Nu exista comentarii