Ciorba pescareasca,ca in delta dunarii

Detalii

Porti 10
Timp 80

Descriere ciorba pescareasca,ca in delta dunarii

Adevarata ciorba pescareasca, ca in Delta dunarii se pregateste intr-o zeama(4 litri apa, daca esti in zona, de Dunare)in care au fiert in prealabil mai multi pesti mici(obleti).Dupa fierbere, acestia se strecoara, iar in zeama obtinuta se adauga zarzavatul taiat marunt. Dupa ce zarzavatul este fiert bine,se introduce in oala pestele mare taiat felii potrivite si se fierb impreuna 20-30 min.Se potriveste de sare, se adauga bulion de rosii sau rosii curatate de pielita si taiate in bucati. Se acreste ciorba , dupa gust, cu zeama de lamâe sau zeama de corcoduse fierte si se presoara cu leustean si cu patrunjel verde taiat marunt. Se serveste calda sau rece, dupa gust, cu mamaliguta calda si cu ardei iute. Pofta buna

Ingrediente reteta

  • peste marunt(obleti) 1500 grame
  • peste mare(crap, somn sau morun) 1500 grame
  • ceapa 100 grame
  • ardei grasi 3 bucati
  • telina 1 bucati
  • morcov 1 bucati
  • bulion de rosii 1 lingura 1 bucati
  • sau rosii curatate de pelita 2 bucati
  • radacina de petrunjel 2 bucati
  • legatura de leustean 1 bucati
  • legatura de patrunjel 1 bucati
  • sare si zeama de lamie sau de corcoduse dupa gust 1 linguri

ciorba pescareasca,ca in delta dunarii : 0 comentarii

Nu exista comentarii