Ciuperci cu peste

Detalii

Porti 4
Timp 60

Descriere ciuperci cu peste

Pestele curatat se asaza intreg intr-o tava smaltuita sau cratita, impreuna cu ciupercile bine spalate si taiate in felii mari in jurul lui, cu rosiile taiate in felii mai groase sau cu sucul de rosii, piperul, foaia de dafin, cimbrul,vinul si 3-4 felii de lamiie fara coaja alba (care amareste).
Toate se presara cu o lingurita de sare si se pune uleiul. Tava se introduce in cuptor la foc submijlociu, unde se lasa circa o ora, ca pestele sa se friga incet; se stropeste cu sosul din cind in cind, atit pestele cit si ciupercile. Dupa ce s-a rumenit pe o parte, pestele se intoarce pe partea cealalta.
cand este gata, se serveste cald, cu ciupercile alaturi, ca garnitura, presarate cu marar sau patrunjel.

Ingrediente reteta

  • peste 1000 grame
  • ciuperci 500 grame
  • vin 100 mililitri

ciuperci cu peste : 1 comentarii