Conservarea icrelor de peste

Detalii

Porti 1
Timp 20

Descriere conservarea icrelor de peste

Pregatirea icrelor in în vederea pastrarii lor,imediat dupa ce au fost scoase din peste,este în general putin cunoscuta.Gresala care se face în mod frecvent este de a sara si a fi puse, asa cum sunt la borcan.Este gresit, deoarece sarea, fiind higroscopica, absoarbe sângele din icre.Acest lucru face ca icrele puse la borcan sa capete o culoare cenusie,iar prezenta sângelui retinut în acest mod face ca gustul lor sa nu fie cel mai bun.Icrele sunt învelite într-un saculet vitelin straveziu, în interiorul saculetului fiind si vase de sânge, care hranesc icrele în timpul cresterii lor. Toate pielitele de la saculet vor fi îndepartate,iar icrele se pun într-o sita de faina,pe o farfurie în frigider timp de 10-12 ore, ca sa se scurga sângele. Dupa trecerea acestui timp, va veti da seama ce cantitate de sânge contineau. Apoi li se poate da sare 10%si se pot pune în borcan , cu putin ulei deasupra lor, dupa care pot fi tinute în frigider timp de 6 luni.În scurt timp,bobitele de icre vor capata o culoareportocalie-rosie, aproapeca icrele de manciuria. Icrele nu pot fi preparate imediat dupa recoltarea lor, fiindca nu se lega, dupa circa o saptamîna se poate începe prepararea si consumarea lor. Calitativ, cele mai bune icre sunt cele de stiuca, aproape la fel de bune sunt cele de de crap si în cele din urma ,icrele de caras si alti pesti.

Ingrediente reteta

  • icre de peste 500 grame

conservarea icrelor de peste : 0 comentarii

Nu exista comentarii