Crap cu hrean si smantana

Detalii

Porti 6
Timp 45

Descriere crap cu hrean si smantana

Pestele se curata si se spala, se indeparteaza capul si aripioarele, se taie felii mari si se pune la fiert cu apa calda cat sa-l acopere si cu sarea necesara. Cand este gata (este nevoie doar de 15 minute de fierbere la foc mic) se ia vasul de pe foc si se lasa la cald. Separat se pregateste sosul: hreanul se da pe razatoarea mica, se pune intr-un vas adanc, unde se amesteca cu nucile macinate. Peste amestec se pune miezul de la doua felii de paine proaspata bine faramitat si smantana. Amestecul se sareaza dupa gust, se indulceste cu o lingurita de zahar si se amesteca energic pana ce se topeste zaharul. Peste amestec se stoarce o lamaie si se omogenizeaza. Sosul astfel preparat se toarna peste pestele fiert.

Ingrediente reteta

  • crap 1000 grame
  • hrean 150 grame
  • nuci macinate 150 grame
  • zahar (lingurita) 1 bucati
  • felii de paine (miezul) 2 bucati
  • lamaie 1 bucati
  • smantana 200 mililitri

crap cu hrean si smantana : 0 comentarii

Nu exista comentarii