Crap prajit

Detalii

Porti 6
Timp 20

Descriere crap prajit

Se curata, se spala si se sareaza, se despica in doua pe spinare, fiecare jumatate se pune in protap (o tepusa). Daca este mare se folosesc doua protapuri: unul catre coada si altul catre cap, intinzand carnea crapului cu doua sindrile in lungimea pantecului si a sirei spinarii (protapul fiind in curmezis). La pestele mare (ca sa se friga uniform) se pun trei protapuri.
Se poate infige protapul in peste ori de la cap spre coada ori invers. Infigem in pamant protapurile, unde pamantul este mai umed, se aseaza pestele aplecat cu pielea spre foc, inclinand usor protapurile inspre jar . Se aseaza pestele la protap in partea de unde sufla vantul, pentru ca flacara si mai cu seama fumul sa nu patrunda in peste. Se frige la foc bun. Crapul trebuie sa se friga mai mult la dogoarea flacarilor decat a jarului, de aceea se aseaza la o distanta convenabila fata de flacara si jar.
Dupa ce crapul s-a fript pe partea solzilor, se intoarce invers, cu partea interioara. Aceasta se patrunde mai usor la dogoarea flacarilor. Daca se face un foc bun, in lungime se pot frige deodata ambele jumatati ale crapului, sau chiar mai multi crapi deodata. Cand este aproape gata se presara pulberile aromate impreuna cu ardeiul. Se poate servi atat cald cat si rece, dupa dorinta.POFTA MARE

Ingrediente reteta

  • crap 2000 grame
  • sare 10 grame
  • piper 10 grame
  • ardei 1 bucati
  • cimbru 50 grame

crap prajit : 0 comentarii

Nu exista comentarii