Marinata de peste

Detalii

Porti 3
Timp 70

Descriere marinata de peste

Pestele se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se portioneaza, apoi se sareaza si se inabusa in ulei.
Cand este gata, se aseaza intr-o tava care se introduce la cuptor pentru cca 15 minute.Se mai adauga 100 ml apa la 10 min, peste bucatile de peste si se continua inabusirea pana sunt bine patrunse.

Separat se prepara sosul marinat din ceapa si morcovii care se curata, se spala si se taie marunt, apoi se inabusa in restul de ulei cu adaos de putina apa.

In timpul inabusirii se pune faina desfacuta in 100 ml supa de peste apa si se continua fierberea inabusita. Se adauga pasta de tomate, foile de dafin si se continua fierberea cca 15 minute.

Cand legumele sint gata se paseaza si se strecoara peste bucatile de peste. Se da tava la cuptor pentru 10 minute.

Ingrediente reteta

  • peste slab (salau, stiuca) 1000 grame
  • morcovi 200 grame
  • ardei 100 grame
  • ceapa 1 bucati
  • ulei 100 mililitri
  • faina 100 grame
  • rosii 3 bucati
  • dafin 2 bucati

marinata de peste : 0 comentarii

Nu exista comentarii