Parjoale

Detalii

Porti 6
Timp 60

Descriere parjoale

Se curãþã peºtele de oase ºi se trece de douã ori prin maºina de tocat, împreunã cu jumãtate din cantitatea de ceapã. Se adaugã sarea, piperul, zahãrul, ouãle ºi pesmetul. Din pasta obþinutã se fac pârjoale, care se tãvãlesc prin fãinã ºi se prãjesc în ulei. Se înãbuºã în ulei, separat, restul de ceapã tocatã; se adaugã cartofii tãiaþi rondele; se pun cuiºoarele, foile de dafin, apa caldã sau bulionul de peºte aromat; se acoperã vasul ºi se lasã pe foc pânã când fierb cartofii. Se adaugã pârjoalele de peºte; dacã sosul este scãzut, se mai pune puþin bulion de peºte aromat, se acoperã vasul ºi se lasã sã dea douã-trei clocote, la foc mic. Se stoarce lãmâie, se toarnã deasupra (facultativ). Pârjoalele se servesc calde, cu salatã verde sau ardei capia în oþet (ardei copti).

Ingrediente reteta

  • crap 1000 grame
  • cartofi 800 grame
  • lamai 2 bucati
  • pesmet 100 grame
  • unt 50 grame
  • oua 2 bucati
  • ceapa 200 grame
  • ulei 100 mililitri
  • zahar pudra(lingurita rasa) 1 bucati
  • faina 100 grame
  • cuisoare 2 bucati
  • foi de dafin 3 bucati

parjoale : 0 comentarii

Nu exista comentarii