Pastrav betiv

Detalii

Porti 2
Timp 60

Descriere pastrav betiv


mod de preparare:
De esti pescar si-ai fost in munti,pe- aproape,

sa prinzi al apei fulger sclipitor,

vioi si iute si grabit sa scape

de musca ce l-a pacalit usor,

iar bafta n-a lipsit,a fost in toate,

in vreme,in juvelnic si cu spor

ai adunat doi pastravi ca la carte

si febra musculara in picior...

Iar daca doar un orasean de rasa

te afli-n evidentele de stat,

la pescarie de te duci,pe masa,

gasesti doi pastravi.(Chiar,cat te-a costat?)

Ei bine,pestii-acestia din dotare

ii speli cu grija-n apa cu lamaie

si ii usuci,le dai piper si sare,

apoi un fard le dai,asa,sa fie,

cu pudra alba-a bobului de grau.

Asezi cu grija pestii intr-o forma

ce poti s-o dai caldurii fara frau,

tai ceapa in rondele,uniforma

si faci in jurul pastravilor brau,

deasupra lor,felii subtiri si acre

din trupul de lamaie o s-asezi

si doua foi de dafin,sacre,

vor da aroma ce-o imaginezi.

Ca pastravii sa ii imbeti pe loc

si sa se simta liberi ca-n natura,

torni berea peste ei si-apoi la foc,

dupa ce-mbraci atent,dupa masura,

forma in staniol,dai lucratura.

O lasi juma de ceas sa se rascoaca

si-apoi dai la o parte-ncet patura

de staniol.Si-i mai bagi o leaca

in febra din cuptor.Zece minute.

Cand pielea prinsa sa se rumeneasca,

ii scoti pe un platou pentru servire.

Mai pui alaturi si niste Feteasca

si vei afla ce-nseamna fericire.

Pofta buna!

Ingrediente reteta

  • bere blonda 500 mililitri
  • Pastrav 2 bucati
  • ceapa rosie 2 bucati
  • ulei 50 mililitri
  • lamaie 1 bucati
  • foi de dafin 2 bucati
  • sare 4 grame
  • piper 4 grame

pastrav betiv : 0 comentarii

Nu exista comentarii