pescuitul la Caras |
Denumire stiintifica: |
carassius auratus gibelio. FAMILIA:ciprinide. |
Denumire populara: |
caras, caras argintiu, caracuda alba, caras florean,peste balan |
 |
|
|
|
Descriere: ihtiologie |
Carasul seamana cu caracuda, are insa corpul mult mai alungit.
Solzii mai mari si mai grosi,de culoare argintie.
Carasul areg ura mica,terminala ,mai dreapta si fara mustati. Linia laterala aproape dreapta si foarte pronuntata.
Se deosebeste de caracuda prin alungirea corpului si coloratia alb-rgintie,metalica ,a solzilor |
Lungime normala: |
15-29cm cm |
Lungime maxima: |
40 cm |
Greutate: |
80-400 kg |
Dimensiune legala pt retinere: |
0 cm |
Reproducerea la Caras |
|
Hrana - Nade si Momeli pentru Caras |
Momelile cele mai ademenitoare pt. caras sunt:
- viermusul
- ramele de balegar
- ramele cenusii mici
- vara carasul merge bine la:
- bobul de grau fiert
- cocolosii de mamaliga
- paine. |
Tehnici de pescuit la Caras: |
Pescuitul carasului este un pescuit de finete.
Cu cat undita este mai fin alcatuita cu atat vom avea rezultate mai rodnice.
La caras
- undita va fi mai usoara si mai lunga(de 4-5 m) cand nu pescuim din barca;
- firul strunei cel mult 0,15 mm, iar carligul dupa natura momelii folosita:8-10 pt. rama si 10-12 pt.
Cocolosii de mamaliga sau bobul de grau fiert.
Un plumbaj potrivit poate fi cu plumbi mici nr.7-8-9, cu o pluta usoara.
|
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pescuitmania/public_html/pescuit.php on line 206
Nu exista tehnici pescuit Caras |
Gastronomie: |
|
Cate cuvinte despre gastronomie, carasul este un peste cu carne slaba, insa prezinta multe oase, dar este folosit la multe feluri de mancare; cirobe, borsuri de peste, caras la gratar, etc |
|
sarmalute cu peste |
|
ciorba de peste |
|
peste afumat cu maioneza |
|
peste cu masline |
|
ciorba de peste dunarea |
Pescuitul la pluta
In ultima vreme m-a tot...