Peste afumat cu salata de cartofi

Detalii

Porti 4
Timp 60

Descriere peste afumat cu salata de cartofi

Se spala cartofii si se pun la fiert,in coaja, in apa cat sa-i acopere, cu 1 lingurita de sare. Se tin la foc mic, cu oala partial acoperita, pana cand sunt fierti. Nu trebuie tinuti prea mult la fiert - daca fierb prea mult cartofii devin mai sfaramiciosi si va fi mai greu sa-i taiem rondele. Se scurge apa si se lasa sa se raceasca pana cand cartofii pot fi tinuti in mana, pentru a fi curatati.
Se fierb ouale tari, pentru a le taia in salata.
Se curata ceapa, se taie rondele si se pune in vasul in care vom prepara salata orientala. Peste ceapa se pune otetul, sare si uleiul, se rasneste piper, dupa gust. Se amesteca si se lasa ceapa sa se marineze in acest amestec in timp ce curatam cartofii. Ceapa isi va pierde iuteala, iar salata de cartofi va fi mai gustoasa astfel.
Se curata de coaja cartofii. Se taie apoi rondele cu grosimea de aproximativ 0,5 cm si se adauga, calzi, peste amestecul de ceapa, ulei si otet. Este important sa punem cartofii calzi, pentru ca marinata sa ii patrunda.
La salata de cartofi se adauga pestele curatat de oase, rupt in bucati sau taiat, si ouale taiate rondele.

Ingrediente reteta

  • peste afumat 200 grame
  • cartofi 500 grame
  • ceapa 2 bucati
  • ulei 5 linguri
  • otet 2 linguri
  • oua 3 bucati

peste afumat cu salata de cartofi : 0 comentarii

Nu exista comentarii