Peste cu telina si sos de portocale

Detalii

Porti 4
Timp 60

Descriere peste cu telina si sos de portocale

Condimentam pestele cu sare, piper, zeama de lamaie si condimente pentru peste. Dam la rece acoperit cu o folie alimentara, pentru 30 min.

Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei, adaugam ceapa, telina si morcovul, calim 3-4 min. la foc mic.

Turnam apoi 150-200 ml. apa sau supa de legume , punem un capac (acoperim tigaia) si lasam sa fiarba cu focul mic 10-15 min.

Spalam portocala bine. Razuim pe razatoare mica coaja si stoarcem zeama. Le punem intr-un bol (castronel), adaugam uleiul ramas, sare , piper, si 150 ml. apa. Amestecam bine, pana obtinem un amestec omogen.

Intr-un vas care merge la cuptor, punem amestecul de legume, asezam pestele si turnam sosul de portocale.

Dam la cuptor, pentru 25-30 min. la foc potrivit. Pestele trebuie sa fie rumenit frumos pe deasupra.

Se poate servi simplu, sau cu garnituri de cartofi natur, orez

Ingrediente reteta

  • peste 1000 grame
  • telina(taiata Julien) 350 grame
  • morcov(taiat julien) 150 grame
  • ceapa mare 1 bucati
  • ulei 4 linguri
  • portocala(coaja si zeama) 1 bucati
  • condimente pt peste(plic) 1 bucati

peste cu telina si sos de portocale : 0 comentarii

Nu exista comentarii