Plachie de crap

Detalii

Porti 4
Timp 60

Descriere plachie de crap

Pestele se curata, se spala, se taie felii groase de 3-4 cm, se pune in apa rece cu 3 linguri de otet si sare. Pestele se lasa la marinat doar pana se pregateste sosul de ceapa: cepele se curata, se taie pestisori si se calesc in ulei fierbinte, in care se adauga o cescuta de apa calda. Se fierbe acoperit 20 min., la foc mic. Cand ceapa devine sticloasa, se pune bulionul desfacut cu putina apa rece, sarea necesara, cateva boabe de piper si foaia de dafin. Peste sosul pregatit se pun feliile de peste scoase din solutia marinata, se acopera cratita si se fierb la foc mic o ora. Se adauga apa din cand in cand si boiaua de ardei cand mancarea este aproape gata.Se misca cratita din cand in cand, nu se amesteca cu lingura si se mai fierbe 10 min.Se serveste rece sau cald.

Ingrediente reteta

  • crap 1000 grame
  • ceapa mare 4 bucati
  • ulei 150 mililitri
  • otet 3 linguri
  • boia dulce 1 linguri
  • bulion 50 mililitri

plachie de crap : 0 comentarii

Nu exista comentarii