Plachie din peste

Detalii

Porti 4
Timp 40

Descriere plachie din peste

Pestele curatat se taie in bucati de 3 cm grosime; daca este gros, se despica in doua , de-a lungul coloanei vertebrale, fiecare jumatate taindu-se in bucati, de 4-5 cm. Tigaia se infierbinta goala, apoi se pune tot untdelemnul care se va infierbinta imediat; in ea se asaza bucatile de peste, trecute prin faina, care se vor praji numai pe jumtate, cite 2-3 minute pe fiecare parte si apoi se vor scoate pe o farfurie. In untdelemnul ramas care nu este ars se pune ceapa taiata in felii subtiri, presarata cu o lingurita de sare; se caleste 10 -15 minute, la foc mic (nu direct pe flacara), pana cand devine lucioasa, fara sa se rumeneasca. Se poate cali si la cuptor, daca nu avem timp sa o supraveghem, deorece ceapa se arde repede. Se adauga sucul de rosii, vinul, foaia de dafin, piperul, zeama de lamiie si sare dupa gust si, la urma, bucatile de peste si usturoiul taiat marunt. Se da la cuptor 20 minute, la foc mijlociu, sa fiarba pestele in continuare, sa se formeze sosul, si sa se ridice untdelemnul. Se serveste rece ca fel intii.

Ingrediente reteta

  • peste(crap,s omn etc) 1000 grame
  • untdelemn 100 mililitri
  • cepe mari 4 bucati
  • catei de usturoi 3 bucati
  • suc de rosii 200 mililitri
  • foaie de dafin 1 bucati
  • vin alb 100 mililitri
  • boabe de piper sau un virf de lingurita piper macinat 10 bucati
  • zeama de lamiie sau citeva picaturi de otet 3 linguri

plachie din peste : 0 comentarii

Nu exista comentarii