plastice pentru salau

Nade si momeli
Share
As dori informatii despre cele mai buna plastice pentru salau.



Ceva producatori modele etc. Iar pentu cunoscatori un top al plasticelor pe care le folosesc

plastice pentru salau : 10 comentarii

  • pescuiesc la salau primavara si toamna si cele mai bune culori au fost verde gliter si alb sidef. shadurile relax cred ca sunt cele mai folosite de pescarii romani. bune si relativ ieftine. daca vrei sa-ti faco idee despre multitudinea de culori si forme le gasesti aproape de toate aici http://www.bigfish.ro/producatori/relax/naluci-soft/shad/ siteul producatorului e greoi si nu prea intelegi mare lucru

  • @highbestagent
    treaba e cu dus si intors... din experientele cu camera subacvatica la 7m adancime ai vizibilitate fix zero (sau oricum sub 5 cm).... tot pe aceeasi apa de 7m, cu un grub verde (chartreuse) dadea conu dintos niste ciocane de muta batul din mana... la nici o alta culoare, nici macar glow, desi erau aceleasi dimensiuni de gruburi, acelasi model, acelasi gramaj, nu vroia sa puna coltii... explicatia? habar nu am!

    alta experienta: am citit ca, culoarea rosie dispare prima in apa, asa ca am cumparat role de fir textil rosu, galben si verde... am iesit pe lac sa le probez(am facut vreo 4-5 iesiri), concluzia: atunci cand am folosit firul rosu numarul de atacuri a scazut dramatic... undeva, ceva e adevarat... dar ce?

    @dan
    in perioada asta am prins bine cu supershad reel shad, bighammer bay smelt si kopyto 002 si 067... momentan :) peste vreo 2-3 saptamani cand se mai limpezeste inca un pic apa o sa insist mai mult pe bighammer rainbow trout si kopyto 219 (culoare foarte buna si la stiuca de altfel)

    p.s. pescuiesc la rapitor de vreo 7 ani... preponderent la salau/biban


  • va zic eu un pont.....am citit ca pestele nu deosebeste culorile...vede doar alb-negru....asa ca nu vad rosturile la atatea culori....salaul trage de "gume", doar pentru ca acestea provoaca vibratii in zona lui de actiune si doar pentru ca le vede....
    eu asa cred, desi recunosc ca am o trusa de twistere in multe culori....:)


  • @ionut - de cat timp pescuiesti la salau ? ca vad ca sti plasticele ca pe apa :) tinand cont de faptul ca aceste plastice au niste coduri destul de greu de retinut.

    poti sa ne mai zici ceva ponturi, ce mai merge la salau in aceasta perioada, cu ce pescuiesti cel mai frecvent ?





  • multumesc.

  • @dan
    plasticele care le-am expus merg bine in orice perioada a anului, sunt singurele care le mai am in trusa, dupa ce am avut vreo 4 genti (asta insemnand aproximativ 20cutii mari 28/30cm x 15/20cm) ... evident nu toate in acelasi timp... depinde foarte mult si de pestele prada predominant existent in apa in care pescuiesti. de exemplu, primavara, cand dintosul isi apara cuibul, de obicei merg mai bine culorile inchise ce imita guvidul sau de genul verde glitter ce imita bibanul.
    este mult de vorbit pe tema culorilor, dar de cele mai multe ori culorile naturale sunt si cele mai productive.


    @ioanca
    raport calitate/pret iti recomand de la manns':
    http://www.energofish.ro/product.php/manns-twister-ctg/4896/

    culori: cgmf (albe cu glitter auriu)
    rb (rosu glitter albastru) - excelente
    verde glitter

  • cred ca trebuie sa imi iau si o trusa :)


    @ionut, plasticele pe care le-ai prezezntat merg la salau in orice perioada a anului sau sunt si aici diverse variante, adi ca plastice care merg mai bine la salau primvara, sau toamana, apa curat sau nu etc

    fire intinse.


  • la biban ce merge ????


  • big hammer de 7,5cm(3") culori: firetiger, bay smelt, rainbow trout, bubblegum ice
    super shad 6,5cm: reel shad, black shad, chartreuse shine, rainbow trout
    relax kopyto 6,5cm culori: 002, 067, 153, 219

  • poti folosi cu incredere relax kopyto 7,5 sau 9 cm.astea sunt testate restul gumelor de pe piata sunt de umplutura sa le ai in trusa.