Raci

Detalii

Porti 4
Timp 10

Descriere raci

Racii trebuie sa fie vii; se spala in mai multe ape si se scurg.
In oala se pune numai atata apa cat ii acopera si o lingurita rasa de sare.
Se pun vreo 2 catei de usturoi, o frunza de usturoi, o frunza de dafin, un fir de
patrunjel, o ceapa.
Se fierb la foc iute.
Cand clocoteste apa, se arunca inauntru racii, cateva boabe de piper si se lasa sa
fiarba numai 5 min.
dupa ce au dat in clocot.
Se racesc in apa in care au fiert.

Ingrediente reteta

  • raci 12 bucati
  • apa 500 mililitri
  • usturoi 2 bucati
  • sare 1 linguri
  • piper boabe 1 linguri
  • frunza de dafin 1 bucati
  • patrunjel verde 1 bucati
  • ceapa 1 bucati

raci : 6 comentarii

  • @niki
    iti voi raspunde eu, din experienta mea.salau la acea adancime nu am scos niciodata, cel mai adanc loc din care am scos un salau a fost un prag la 12m adancime (pe dunare)... in momentul in care am adus salaul la suprafara avea ochii bulbucati si pestele era aproape mort... diferenta de presiune si-a spus cuvantul... iar pe lacuri, o situatie similara la o adancime de 6,5m. pot spune ca la adancimi mai mari de 12-15m stau numai somnii si foarte foarte rar mi-a fost dat sa ma intalnesc cu domnul vargat la acea adancime... poti incerca cu jiguri de 14-17grame si shaduri cu bataie foarte agresiva (coada mare si material moale) in genul celor de la bighammer. pe rau poti ajunge cu jigul si la gramaje de 60-80grame, in functie de curentul apei si un pescuit mai mult la verticala (saltat jigul de pe fund de 6-7ori in zona structurii si reluat procedeul).

  • dar cand apa are peste 15m, cum se procedeaza? si ce marime de twuystere sa folosim si pe ce greutate

  • @ asadarew ...se vede experienta de pe varsolt ...lol !

    @ rockyonutz...frumoasa prezentare , felicitari !

  • adevar grait-ai .....recuperare prea rapida , salaul muscind ,,coada,,,in plus recomand calitatea unei scule [fie si accesoriu]in defavoarea pretului.

  • ca o completare si aprofundare a stilului mai puteti gasi unele informatii si aici:
    http://pescuitmania.ro/pescuitul-rapitorilor-stilul-jigging-ar-320.htm
    http://pescuitmania.ro/prezentarea-jigului-ar-218.htm


    @marius8
    indiferent cat de multa agatatura ai avea sa scoti de fiecare data guma fara coada detona ceva in calitatea nalucii... ori naluca avea coada aplicata pe corp si nu era prinsa foarte bine(caz des intalnit la plasticele ce au corpul intr-o culoare si coada alta culoare sau cozile fosforescente), ori materialul foarte foarte subtire si slab calitativ, ori ai decupat putin spre coada ca sa bata mai agresiv... ar mai fi o cauza, dar putin probabila (daca din 20 de lansari stricai 10 plastice), de multe ori se intampla ca strapazanul 25-30cm sa apuce doar coada si sa o rupa.

  • frumos articol am dat si eu cu asa cva dar la 2 aruncari le scoteam fara cudita din cauza agataturilor