Saramura de oblet

Detalii

Porti 5
Timp 15

Descriere saramura de oblet

Se curata pestii de intestine si se pun la jar pe o tabla cu sare pentru a se frige langa care se pun si ardeii la copt. Sa nu sa se arda pentru ca amaraste asa cum face si cimbrul folosit in exces . Intr-un vas se pune apa la fiert in care se adauga sarea dupa gust . Cand a dat in clocot se pun obletii, ardeiul copt tatiat rondele cimbrul si cateii de usturoi taiati marunt . Se lasa un minut se da josde pe foc si se acopera 5 minute . Se serveste calda cu mamaliguta calda . Dupa punerea portiilor se presara patrunjelul verde taiat marunt . Pofta buna !

Ingrediente reteta

  • oblet potrivit 1000 grame
  • ardei rosu iute 2 bucati
  • sare 40 grame
  • patrunzel frunze 5 bucati
  • cimbru frunze 3 bucati
  • catei usturoi 2 bucati

saramura de oblet : 0 comentarii

Nu exista comentarii