Saramura de stiuca

Detalii

Porti 5
Timp 20

Descriere saramura de stiuca

Se curata pestele de solzi si intestine , se spala , se scrijeala pe spate si se condimenteaza cu piperul negru macinat , condiment de peste si se aseaza pe gratar pentru a fi pus la jar sa se friga . Intr-un vas mai mare se pune apa cu sarea si se da in clocot . Dupa ce pestele s-a fript bine se ia de pe gratar si se pun in vasul cu apa clocotita in care se aduga ardeiul rosu copt taiat rondele ,cateii de usturoi taiati tot rondele si se lasa 3 minute . De retinut pestele trebuie sa fie acoperit de apa .Se da jos de pe foc se adauga sucul de rosii concentrat . Se amesteca usor fara a forta sa nu rupem pestele . Apoi adaugam un fir de cimbru ( mai mult amaraste ). Lasam acoperit 2 minute vasul . Se serveste calda cu mentiunea ca la fiecare portie se pune presarat cateva fire de patrunjel verde taiat . Pofta buna !

Ingrediente reteta

  • stiuca 250-300 g 5 bucati
  • sare 100 grame
  • ardei rosu iute 2 bucati
  • piper negru macinat 1 grame
  • condiment peste 2 grame
  • catei usturoi 3 bucati
  • suc rosii concentrat - sticla 1 litru 1 bucati
  • Patrunjel verde frunze 10 bucati
  • cimbru verde sau uscat - fir 1 bucati

saramura de stiuca : 3 comentarii

  • depinde nu este o regula generala, de obicei crapul mare se prinde la boilies-uri mici de 8-10mm sunt numai bine pe când o solubila se micșorează după minute de stat in apa.

    solubilele au si ele rostul lor, in special la atracție si obișnuirea crapului cu aroma, conținutul etc dar sunt folosite cu succes si la cârlig ca si momeala.

    si da probabil ca statistic vorbind, bilele tari au randament mai bun decât boilies-urile solubile in primul rând ca stau la infinit pe patul de nada si de multe ori crapul mare ajunge târziu dar daca patul este întreținut corect ai rezultate bune si cu cele solubile.

  • @este ok , dar la bila tare probabilitatea de peste mare este de 90%.fire intinse..........

  • sunt adeptul bilelor solubile. sunt extrem de prinzatoare dupa parerea mea. important e sa sti sa le facu cum trebuie