Scoici

Detalii

Porti 4
Timp 40

Descriere scoici

Ceapa se toaca marunt.
Scoicile se curata de impuritatile din mare (nisip, alge), de mustata care se trage jos dintr-o bucata si pana la intrebuintare se tin sub un servet umed la frigider.
Intr-o tigaie mare se topeste untul, se caleste ceapa la foc moderat, amestecand continuu.
Se adauga scoicile, vinul, foaia de dafin, cimbrul si se acopera tigaia.
Pe foc mare se fierb 2-3 minute pana se deschid toate cochiliile.
Intre timp, tigaia se scutura de cateva ori.
Cochiliile care nu s-au deschis se arunca pentru ca sunt moarte.
Scoicile se scot, se pun la o parte.
Zeama ramasa in tigaie se strecoara printr-o sita deasa, se pune intr-un vas curat si se infierbanta din nou.
Se adauga caimacul si se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat.
Scoicile se impart in patru castronase, sosul se toarna deasupra si se presara cu patrunjel.
Se servesc din castronase, iar pe mijlocul mesei se asaza un castron mare pentru cochilii.
Se ofera paine prajita fierbinte sau baghete proaspete.

Ingrediente reteta

  • scoici negre 2000 grame
  • ceapa 3 bucati
  • vin alb sec 500 mililitri
  • unt 100 grame

scoici : 0 comentarii

Nu exista comentarii