Pescuit Mania , pescuitul sportiv in Romania | Pescuit Mania - Contact Inscriere
Cont utilizator
User:
Parola:
Retine datele
Am uitat parola

Solunar pescuit

Despre solunar cateva cuvinte: Dupa studii destul de vechi - din 1920 sa constatat ca pestii au tendinta de a se hrani mai bine in anumite intervale de timp. Aceste perioade sunt influentate de atractia pe care o exercita soarele si luna asupra pamantului. O importanta in determinarea perioadelor optime o are si fazele lunii. Bazele primului solunar au fost puse in anul 1926 urmand sa se intocmeasca primul tabel solunar care scoate in evidenta zilele favorabile in care pestii se hranesc mai intens. In plus aceste date trebuiesc corelate cu presiunea atmosferica si temperatura apei. Insa solunarele sunt o buna baza de pornire in determinarea stiintifica a perioadelor de hranire.

 

Cercetarile au aratat si faptul ca pe langa solunar , „ceasul” biologic si ritmul de viata al pestilor se suprapune cu Timpul Selenar, care este perioada in care Luna apare in aceeasi pozitie dupa ce executa o rotatie completa a Terrei. In aceste perioade mai multe energii se transmit si pestilor afectand in mod cert modul de hranire.

 

Pescuitul modern - necesita o atentie mai mare asupra modului de hranire a pestilor. Astfel sunt sanse mai mari in reusita unei partide de pescuit. Insa atentie sunt multi alti factori pe langa solunar care influenteaza reusita unei partide. Insa daca folositi acest sistem solunar si combinati cu toti factori adicacenti va fi simplu sa obtineti rezultatele cat mai frumoase.

 

Mai jos o sa gasiti detaliile despre Solunar pescuit cu zile solunare favoabile, nefavorabile sau foarte bune. Asadar va prezentam in continuare si Solunar 2021