Stufat de merlucius

Detalii

Porti 6
Timp 30

Descriere stufat de merlucius

Ceapa si usturoiul se taie în bucati de 3cm lungime si se înabusa în 50 gr ulei cu putina apa calda. Separat se oporesc rosiile, se decojesc, se taie cubulete mici si se înabusa împreuna cu ceapa si usturoiul. Pestele se taie în 12 bucati subtiri, se prajesc în ulei, apoi se pun într-o cratita cu uleiul respectiv si se fierb timp de 5 minute cu vin, sare si piper dupa gust, rosiile,ceapa si usturoiul înabusite separat, verdeata taiata marunt si maslinele fara sâmburi. Când s-a racit, se aseaza pe platou. Se serveste rece, Pofta buna!

Ingrediente reteta

  • merluciu 1200 grame
  • ceapa verde fire 13 bucati
  • usturoi verde fire 8 bucati
  • marar verde tocat marunt legatura 2 bucati
  • patrunjel fin tocat una legatura 1 bucati
  • masline verzi 150 grame
  • ulei 120 mililitri
  • vin alb 50 mililitri
  • rosii 6 bucati
  • sare piper dupa gust 1 bucati

stufat de merlucius : 0 comentarii

Nu exista comentarii