user-img

Scorpionul

  • 0
1.3K

Urmaritori

1.3K

Urmariti

Detalii

Nume Cristea Alexandru
Tara Romania
Judet Alba
Localitate Ciugud
Inregistrat 05-03-2010
Telefon
Stare Activ

La pescuit

Pescuitul la oblete - mici detalii

Pescuitul la Obletele – mici detalii.   Ca orice pescar cariua ii place un anumit tip de pescuit, de exemplu pescuitul la crap, spinning, etc.,mie imi place pescuitul la peste de talie medie-mica, in general la pluta si la feeder. Astfel printre pestii cei mai intalniti la fiecare partida sunt obletii.    Obletele este un peste care traieste in bancuri, si este intalnit atat in ape statatoare cat si in ape curgatoare. Acesta este un peste care se intalneste i ... mai mult

  • Despre pesti
    Oblete
  • 12-12-2010
  • 10142
  • 5.1703
  • 0

Aroma de tuica in nada

Aroma de tuica in nada de pescuit         Ca si orice pescar care isi dedica  o parte din aceasta viata acestei pasiuni, si anume pescuitul, care pe langa faptul ca se relaxeaza si petrece ceva timp in natura, dar care mai incearca si inventeaza diferite tehnici, nade, momeli si arome mai diferite decat cele existente in prezent in comert, la fel si eu incerc pe orice apa noua pe care pescuiesc una din aromele mele preferate – tuica.    & ... mai mult

  • Nade si momeli
    Platica
  • 03-12-2010
  • 14205
  • 5.1179
  • 10
Nadirea in pescuitul modern

Nade si momeli

Mreana

Nadirea in pescuitul modern

In trecut pescarii nu nadeau asa de mult, ci mergeau la pescuit aruncau betele in apa si asteptau pestele, pe cand in ziua de azi aproape toti pescarii recurg ... mai mult

  • 27-04-2010
  • 6473
  • 5.0909
  • 0
Pescuitul scobarului la feeder

Pescuit sportiv

Scobar

Pescuitul scobarului la feeder

Pentru multi pescari pescuitul la scobar, idiferent de anotimp, este un adevarat chin, intr-un fel a spune, fiindca este un peste sensibil, mofturos, care mus ... mai mult

  • 26-04-2010
  • 16766
  • 5.3240
  • 1
Tehnica Feeder

Tehnici de pescuit

Scobar

Tehnica feeder

Inca de la inceput tin sa precizez ca aceasta tehnica au inventat-o englezii, de unde si numele care provine de la verbul „to feed” care inseamna a manca, ... mai mult

  • 26-04-2010
  • 14948
  • 5.2519
  • 2

Pescuitul de maine

  Noi pescarii, vanatorii, pictorii si multi alti oameni am trebui sa fim cei mai mari iubitori de natura, fiindca ea ne ofera totul, pescarului oferindului peste, vanatorului vanat, pictorului si poetului inspiratie, etc. De ele s-au bucurat, ieri, bunicii si parintii nostrii, astazi ne bucuram noi, dar maine...?   Maine – iata un termen ce il intalnim tot mai des la oamenii de azi. De ce acest „maine” ridica atatea probleme? Raspunsul nu este deloc usor de dat. ... mai mult

  • Pescuit sportiv
    Mreana
  • 26-04-2010
  • 1860
  • 5.0606
  • 0

La clean cu visine

Pe malul stang al Muresului, in sensul lui de curgere, in apropiere de orasul Alba-Iulia se afla localitatea Limba, un sat, localitate in care locuiesc si eu defapt. Pe malul Muresului din aceasta zona sa petrecut actiunea pe care o s-o relatez in urmatoarele randuri. In acest sat a fost un batran, nea Maftei, printre alti pescari, Dumnezeu sa-l ierte,  care ma invatat si pe mine pescuitul pe cand aveam 7 ani, care iubea mult nadele si momelile naturale.   Intr-o zi din luna iuni ... mai mult

  • Aventuri la pescuit
    Clean
  • 20-04-2010
  • 7133
  • 5.1462
  • 2

Varsta pestilor din studiul solzilor

Ca orice pescar cu ceva experienta, pot spune ca varsta pestilor o putem aproxima dupa prinderea pestelui din: lungimea si greutatea acestuia, fiindaca pestii tineri cresc in primii ani foarte mult in lungime si mai putin in greutate, dar dupa o perioada acestia cresc mai mult in greutate si mai putin in lungime. Un exemplu mai clar este la specia somn: in primul an de la iesirea din icra fecundata, in functie de cantitatea de hrana pe care o are la dispozitie, creste pana la 20-25 cm ... mai mult

  • Despre pesti
    Mreana
  • 17-04-2010
  • 2793
  • 5.2393
  • 0
Cateva locuri unde gasim pestii

Pescuit sportiv

Mreana

Cateva locuri unde gasim pestii

Ca si mine, majoritatea pescarilor stiu doar o parte, intr-o oarecare masura mai mica sau mai mare, din locurile unde gasim pestii, dupa o anumita specie sau ... mai mult

  • 17-04-2010
  • 6613
  • 5.0475
  • 1
Sa ocrotim mai mult natura

Pescuit sportiv

Mreana

Sa ocrotim mai mult natura

Sa ocrotim mai mult natura Lumea moderna de azi, cu toata tehnologia intr-o continua dezvoltare, ca  urmare a actiunii omului, tinde sa nimiceasca viata ... mai mult

  • 12-04-2010
  • 18896
  • 5.3232
  • 0

Pestii - simbolistica

 Pestii, specii si simbolistica lor.       In ultima perioada parca pe zi ce trece sunt tot mai multi pescari, care pescuiesc din pasiune sau pur si simplu acesta reprezinta oculatia(munca) lor, dar pe langa acest lucru sunt foarte multi oameni care consuma peste. Un lucru e cert, aproape tuturor ne place pestele sa-l mancam, ceea ce este foarte sanatos pentru corpul uman, dar nu cred ca sunt foarte multi dintre noi care stiu ce simbolizeaza acest animal , ce semnificatii ... mai mult

  • Specii de pesti
    Crap
  • 09-04-2010
  • 5863
  • 5.0476
  • 0

Pescuitul contribuie la relaxarea organismului uman?

Pescuitul contribuie la relaxarea organismului uman?             Exista oameni care nu-si gasesc niciodata linistea, sunt tot timpul nervosi, iritati, cu toti nervi si muschii in tensiune. Pentru oamenii cu asemenea stari organice solutia cea mai buna si simpla este relaxarea.Relaxarea are doua componente: una musculara si alta psihica. Relaxarea se realizeaza facând apel mai putin la vointa si mai mult la “ aripile “ imaginatiei. Pentru ... mai mult

  • Pescuit sportiv
    Mreana
  • 07-04-2010
  • 3827
  • 5.2183
  • 4

Pestii apelor noastre

Pestii apelor noaste 1. Bogatia in peste a apelor din tarile romanesti Toti calatorii straini care au trecut pe la noi, incepand din sec. XVI si pana la inceputul sec. XX, au fost impresionati de multimea si varietatea pestilor apelor noastre. Si in sec.XIX,  calatorii straini sunt impresionati de bogatia in peste a apelor noastre, in special Dunarea. Astfel citam numai doua marturi, a germanului Muller care spune ca „toate apele sunt extraordinar de bogate in peste” si ca Duna ... mai mult

  • Specii de pesti
    Crap
  • 30-03-2010
  • 15033
  • 4.7804
  • 2

Modificari in fauna noastra piscicola

Modificari in fauna noastra piscicola      Se stie ca in epoca istorica au intervenit schimbari in fauna tarii noastre: au disparut brebul si castorul, zimbrul si bourul, colunul su magarul salbatic; pe de alta parte, s-a imputinat capra neagra, dropia si potarnicgea. In schimb s-au introdus specii noi, cum e curcanul, fazanul si bizamul, precum si varietati noi ale speciilor existente, ca oile merinos, diferite soiuri de gaini, rate si gaste, etc. Un fenomen similar s-a ... mai mult

  • Despre pesti
    Sturion
  • 30-03-2010
  • 4690
  • 5.2993
  • 0

Se intorc somonii

Se intorc somonii           Cu numai cativa ani in urma, pescarii europeni incepusera sa se teama pentru existenta „regelui pestilor”- somonul. Poluarea apelor, construirea barajelor si pescuitul abuziv au micsorat considerabil populatia de somoni, in unele tari aceasta specie disparand cu desavarsire.           O asemenea situatie devenise aproape incredibila, tinand seama ca doar cu un secol i ... mai mult

  • Despre pesti
    Somon
  • 28-03-2010
  • 3776
  • 5.3848
  • 0

Pescuitul in apele de munte

Pescuitul in apele de munte Apele de munte, prin natura lor- ape cu debit relativ redus si putand fi usor abature sau rastocite- au indemnat din cele mai vechi timpuri la pescuit, aceasta exercitandu-se sub diferite forme. Cea mai veche forma a fost desigur pescuitul cu mana, la gaurile de langa bolovani unde sta pastravul si zglavoaca, forma care se mai practica si in vremea noastra. S-a pescuit apoi cu sacul, starnind pestele cu un bat sau cu un val de nuiele, metoda practica ... mai mult

  • Despre pesti
    Pastrav
  • 27-03-2010
  • 8412
  • 5.3099
  • 0
Stiuca

Despre pesti

Stiuca

Stiuca

 Cate - inca ceva despre stiuca            Exista in lume, dupa clasificarea facuta de specialisti, cir ... mai mult

  • 15-03-2010
  • 13090
  • 5.5154
  • 1
Simtul la pesti

Despre pesti

Mreana

Simtul la pesti

          Orice incercare de a analiza activitatea senzoriala a unei specii de vertebrate, studiul se va raporta ... mai mult

  • 13-03-2010
  • 5958
  • 5.1694
  • 0

Nada scobar

intrun vas se adauga fainurile si se umecteaza apoi se lasa 10 min sa se absoarba apa apoi se adauga viermii opariti sau larve si se mai umecteaza putin dupa preferinta ... mai mult

  • 04-12-2010
  • 9298
  • 0
  • 1

Mamaliga cu vanilie

Se pune 500 ml apa in 400 g de malai, doua esente de vanilie, se lasa la fiert 10 min. dupa care se scoate compozitia, se introduce intr-o fasa, se baga din nou in apa fierbinte si se lasa sa fiarba 1/2 ora. Fir intins. ... mai mult

  • 25-04-2010
  • 2362
  • 0
  • 0

Nada

Se cerne pamantul de cartita pentru o aerisire si maruntire uniforma, apoi se amesteca cu toate componentele inafara de arome, dupa omogenizare se adauga aromele dupa preferinta fiecaruia si umectare cu apa pana la consistenta dorita , apoi se fac bulgari si se nadeste ... mai mult

  • 24-04-2010
  • 1792
  • 0
  • 0

Nada scobar

intrun recipient se pune mai intai pamantul apoi pe rand se adauga celelalte componente si se amesteca bine se completeaza cu apa daca mai e nevoie, se fac bulgari si se nadeste ... mai mult

  • 30-03-2010
  • 6566
  • 0
  • 0

Nada mreana

Intrun recipient mai mare se pun toate ingredientele de mai sus si se amesteca bine, apoi se fac cocoloase mari ca pumnul si se nadeste. Se pot adauga si atractanti , eu am folosit aptactant mai mult pentru mreana , adica cu gust de cascaval. ... mai mult

  • 18-03-2010
  • 6024
  • 0
  • 2

Nada mreana

toate acestea se amesteca intrun recipient apoi se formeaza bulgari de nada si se nadeste. Succes. ... mai mult

  • 09-03-2010
  • 5565
  • 0
  • 2

Nada oblete

canepa si floarea soarelui se prajeste si se macina, arpacasul se fierbe dupa care se lasa la racit, in apa in care a fiert arpacasul se pun toate fainurile si se amesteca pana se obtine o pasta care o amestecam cu boabele si facem bulgarii de nada, ca momeala folosim boabe de grau din nada. ... mai mult

  • 09-03-2010
  • 2884
  • 0
  • 0

Nada 2

Intrun vas se fierbe arpacasul si porumbul in aceeasi apa dar pe rand. Apoi intrun vas se rupe painea marunt si se inmoaie cu apa de la fierberea boabelor . semintele de dovleac se prajesc se macina si se adauga peste painea inmoiata impreuna cu malaiul si faina si se amesteca bine. apoi se adauga boabele si se amesteca bine pana cand putem sa facem bulgari de nada din compozitia respectiva. ca momeala folosim boabe din nada. ... mai mult

  • 09-03-2010
  • 2369
  • 0
  • 2

Nada din boabe

se fierb boabele de porumb in apa in care se adauga zaharul. apoi in acea apa se fierbe pe rand canepa si arpacasul. Apoi intrun vas se pun toate boabele si aroma de cascaval si se amesteca apoi se adauga putin pamant de musunoi pt a lega bulgari pe care o sai facem .succes. ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 1517
  • 0
  • 0

Nada mreana

Doua feli de paine se rup marunt intrun vas peste care se adauga laptele apoi porumbul fiert, canepa fiarta, cascavalul, vanilia si viermi fierti. toate acestea se amesteca bine iar la sfrsit se adauga putin pamant de musunoi si se nadeste direct ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 2978
  • 0
  • 0

Nada oblete - rosioara

Malaiul, pesmetul si faina se amesteca bine cu lapte pana se obtine o pasta mai vartoasa care o dam la fiert 10 min. Apoi dupa fierbere se amesteca cu srotul de floarea soarelui si cu esenta de rom. Apoi se nadeste. Succes ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 1928
  • 0
  • 0

Nada oblete

Semintele de canepa se prajesc si se macina. Intrun vas se rup marunt 2-3 feli de paine peste care se toarna laptele si se lasa 2 min. dupa care se adauga in vas malaiul, faina obt. din canepa si esenta si se amesteca bine pana se obtine o pasta cu care nadim ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 1196
  • 0
  • 0

Nada simpla

Se fierbe arpacasul intrun recipient, iar in apa in care acesta fierbe se adauga esenta de rom sau vanilie. Semintele de canepa se prajesc si se macina. Intr-un alt recipient fierbem orezul. Faina rezultata din canepa se amesteca cu malaiul si faina alba intr-un recipient uscat, peste care se adauga apoi putin din arpacasul fiert si orezul fiert tot, restul arpacasului pastrandul drept momeala, apoi se adauga apa, in care a fiert arpacasul sau orezul de preferinta, pana se obtine un amestec bun ... mai mult

  • 06-03-2010
  • 2976
  • 0
  • 0

It makes a statement, it�s impressive graphic design. Increase or decrease the letter spacing depending on the situation and try, try again until it looks right, and each letter has the perfect spot of its own. commodo enim craft beer mlkshk aliquip jean shorts ullamco.

Big July earthquakes confound zany experimental vow. My girl wove six dozen plaid jackets before she quit. Six big devils from Japan quickly forgot how to waltz. try again until it looks right, and each assumenda labore aes Homo nostrud organic, assumenda labore aesthetic magna elements, buttons, everything.