Pescuit crap in apa adanca si cu vegetatie bogata

Pescuit Sportiv
Share
Ma intereseaza daca are cineva idee despre tehnicile de pescuit crap cele mai eficiente intr-o fosta balastiera cu adncimea intre 3 si 10 metri max.balta are vegetatie bogata de la fund inspre suprafata ,vegetatia atinge si 2 m(plante de alea lungi care se intind spre suprafata).
apa este foarte limpede tot timpul anului de la izvoare si infiltratii din raul Siret.pescuind la stiuca din barca langa un mal cu stuf am observat un sir de vreo4-5 pesti mari si pareau a fi crapi ce se plimbau in linste printre buruieni.am incercat de cateva ori la rama si porumb si nu am prins decat lin si platica.pescari batrani cu experienta spun ca pestele e salbaticit si nu mananca momeala obisnuita decat plante,crustecee etc.se vorbeste de exemplare de 10-15 kg dar rare.vara in luna iulie august daca te duci seara pe la 7-8 poti admira sariturile in mjlocul apei..de prins nici o sansa.

Pescuit crap in apa adanca si cu vegetatie bogata : 12 comentarii

  • buna ziua! ajutati-ma si pe mine cu ceva,am nevoie de un sfat in legatura cu un lac,cu fundul tare plin de agataturi dar in care exista peste ,in special amur si crap foarte mari(am vazut exemplare de peste jumatate de metru.ajutatima cu vre-o montura ceva,vreo nada ca nu trag la nimic nici macar caras,biban,salau parca s-or salbaticit, am incercat si la boilies,pop-up,rame,viermisori,mamaliga si nu vrea la nimic.
    astept raspunsuri

  • balta este asezata intr-o zona care nu permite braconajul intens,iar vegetatia foarte dezvoltata impiedica pescuitul in forta cu zeci de lansete.anul asta acolo s-au practicat scufundari(scubadiving)in modul profesionist.adancimea locurilor permite acest sport.am luat legatura cu cativa dintre ei majoritatea nefiind interesati de pescuit dar au ramas surpinsi de exemplarele foarte mari.

  • cu siguranta ai sa gasesti electricieni pe groapa,ai dat pont meseriasilor moca,sunt multi care citesc astfel de ponturi,scuze de of-topic.

  • salutare
    ideea cu curatatul, e cam riscanta...mai ales daca s-a salbaticit. daca ii strici habitatul e posibil sa nu-si mai faca drum pe acolo.
    din cate ai spus buruiana e pe verticala. solutia ar fi la indemana ta, sa pescuiesti din barca de care pomeneai. e incomod sa stai ore intregi si sa il astepti din barca...dar...ar putea fi o solutie.
    nadire locala, 2 boabe porumb(eventual de alea verzi cu aroma de patrunjel) plus 1 expandat la mijloc, care sa treaca de nivelul "critic echilibrat" spre pop-up, pentru a sta deasupra vegetatiei de pe fund, si montura sa fie de tip pb pierdut. o sa te ajute enorm daca vine dulapul.

    daca vrei sa fii sadic...poti folosi in loc de expandat, peletele alea de la unguri productie 2011 care sunt si pop-up dar si solubile . la 20 min pe timp de vara tre sa le schimbi ca se dizolva , dar pescuind din barca nu te streseaza acest aspect.
    eu de abia astept sa le folosesc .

    daca vrei sa mergi la extreme, dai de pe mal direct in buruiana...nadesti cu saculeti sau plasa solubila direct din aruncare. s-ar putea ca munca ta sa fie rasplatita.
    porumbul fiert in prealabil nu da gres in nici o balta. daca stii ca e crap tatoneaza-l si cu bile solubile pt inceput..

    in rest perseverenta la greu...si multa rabdare...o sa intre !

  • peter o sa mergem la balta, dar in functie de cat timp avem la dispozitie asa o sa incercam, ca de stat o saptamana e cam greu de crezut, parerea mea este ca trebuie sa gasim o zona cu vegetatie mai redusa si sa ii dam la monturi cu pop up sau cu pufuleti, numai la porumb, sau daca nu simplu la mamaliga. pana nu vad balta nu pot sa ma pronunt.

  • rockyonut tu ce parere ai?

  • balta este doaga- se afla in jud vrancea imediat dupa podul de la cosmesti.acolo sunt mai multe balti vreo 4 dar balta de care vb se mai numeste la ''inalta''. aici puteti vedea niste poze cu aceasta balta sa va faceti o impresie despre cum arata http://pescuitvrancea.ro/phpbb/viewtopic.php?t=326

  • salut veteranilor, hai sa va zic si parerea mea: e adevarat cu ph-ul asta dar e prea stiintific,,, mos stramosii nostri nu stiau de asa ceva. recomand curatirea unei zone de cativa metri la distanta mica de mal sau curatat pana in acea zona altfel se agata firul in alge, nadire progresiva cu boabe de porumb dupa care se face montura simpla pentru crap cu un singur carlig cu un singur graunte pe ac (*grauntele sa fie tinut initial in miere de albine), se poate si cu trenulet (5-6 graute pe fir de par). nadit aproximativ o saptamana cate putin cand ai mers la pescuit cu ce am recomandat e succes garantat .zi-mi mie unde e balta asta ,.....

  • ms mult de info.le bag in memorie.asta cu ph parca e cam complicat dar o iau si pe asta in considerare.balta intr-adevar de plina de puiet dar de rosioara,platica si biban.un lucru surprinzator mi se pare lipsa carasului care stiti toti ca traieste in orice balta,aici carasul e foarte rar si cand se prinde sunt exemplare mari de peste 0,5kg.

  • mai intai de toate mergi la un centru cu hrana de animale acvaristica etc.. si cumperi hirtie de verificare a ph-ului apei se gaseste la cei care vind acvarii hrana de peste.. sint diverse teste dar ai nevoie doar de hirtie speciala in jur de 5 roni.. e posibil fiind fosta cariera ca ph-ul sa difere fata de apele normale si crapul de aici sa fie daca ph-ul e mic.. ierbivor daca ph-ul depaseste 7 un ph normal crapul sa fie cu predilectie carnivor.. eu am patit-o la fel intr-o balta linga cluj unde ca sa "pacalesc crapu" inveleam acul si porumbul cu usturoi.... in iarba adunata de pe malul apei.. faceam un fel de buchete... un pescuit la pluta din barca ar fi indicat iar daca rezultatul ph-ului e peste 7 cauta scoici, melci, larve, viermi in apa si cu astia incerca la crap... in cazul ph-ului ridicat crapul deja se comporta ca un rapitor manica rime, raci, scoici, crustacee larve si insecte si citeodata face prapad in puietul de peste dar nu il maninca.. doar il omora si il depoziteaza in grunduri, praguri, gropane urmind a-l minca dupa ce intra in putrefactie...daca balta are mult puiet atunci te poti lasa pagubas... asa ceva am vazut si pe pv-tv despre comportamentul crapului "invatat" cu carne din belsug.. o ia razna