- Activitati
- Despre pescuit
- Anunturi
- Discutii
- Utile
ATENTIE LA CARNEA DE PESTE !
- dannutz 1971
- 21-12-2009
- 6296
- 0
Pestele a jucat intotdeauna un rol deosebit de important in alimentatia noastra.Principalele calitati nutritive ale pestelui sunt:
- proteine
- grasimi (Omega 3)
- vitamine A , B si D
- saruri minerale
Pestele depaseste continutul de proteine al carnii de porc,oaie sau vita,avand si un continut remarcabil de aminoacizi,grasimi care dau carnii de peste putere energetica si importante proprietati hranitoare.
Pestele contine mari cantitati de vitamine solubile in grasimi,grupul de vitamine A si D, precum si vitamine din grupele B1 si B2. Carnea de peste are si un continut bogat de saruri minerale - potasiu,calciu,magneziu,fosfor,fier si oligoelemente - nichel,cobalt,care au un rol deosebit de important in metabolism.
Pestele are o carne foarte usor alterabila, fiind destul de des cauza unor toxiinfectii alimentare,digestive.Aceste toxiinfectii apar atunci cand carnea de peste nu este foarte proaspata.
Pestele proaspat
- are carnea tare dar in acelasi timp elastica
- ochii stralucitori, neanfundati in orbita
- solzii luciosi
- branhiile colorate in rosu aprins.
- se curata de solzi si se spala cu apa rece
- se portioneaza
- nu se pastreaza transat mai mult de 8 ore
- se pastreaza in frigider.
Pestele congelat
- se dezgheata in apa rece, doua - trei ore (functie de marimea pestelui)
- decongelarea nu se face in apa calda sau in apropierea unor surse de caldura,
ci lent,in cateva ore,la o temperatura de aproximativ 10 grade Celsius
- se vor lua masuri ca pestele sa nu stagneze in suc propriu in timpul decongelarii,pentru aceasta se va pune pe o sita sau pe un gratar,in acest mod se va evita formarea si dezvoltarea de microorganisme ce pot genera toxiinfectii alimentare.
Pestele sarat
- se spala in apa rece, pentru a se indeparta atat sarea cat si impuritatile,apoi se va tine o jumatate de ora intr-un vas plin cu apa.
- se spala din nou cu apa rece si se portioneaza
- se introduce intr-un vas cu apa pentru desarare
- dupa desarare, va fi preparat imediat.
Fi la curent cu noutățile in materie de pescuit - urmărește pagina de Facebook Pescuit ManiaAbonează-te la Canalul de WhatsApp PescuitMania.ro
- Comenteaza
Capturile pescarilor
Ultimele anunturi
Subiecte in forum
- Noi
- Comentariu nou
-
Caut partener de pescuit 27-07-2020 11:53 - Gann
-
Despre balta Floarea popestiului 10-06-2018 21:21 - Mariuspop
-
caut partener pescar in ape salbatice 20-12-2016 22:48 - zorila
-
permis canalul 5 06-11-2016 11:23 - gabriel
-
Barci pneumatice 01-08-2016 13:58 - MMihai96
-
Balti fara taxe in Bucuresti si/sau imprejurimi ? 18-07-2016 20:06 - AdyCosta
-
Caut partener pescuit 02-06-2016 21:54 - mihaiignat27
-
pescuit la crap 30-05-2016 15:05 - pescuit2016
-
Pescuit in Galati si imprejurimi 19-01-2010 15:18 - zvety
-
pescuit pe canalele de la modelu calarasi 11-06-2013 22:04 - alexdav_tnt
-
Locuri de pescuit in jud. Bacau 15-05-2009 09:34 - sandelki
-
caut partener pescar in ape salbatice 20-12-2016 22:48 - zorila
-
Cazare in Delta 30-05-2010 19:09 - decy13green
-
matrite chefal 27-01-2016 10:45 - Jean 10
-
cine poate sa dea detalii despre balta de la Namoloasa? 11-08-2011 09:02 - bentud
-
Pluta 18-02-2016 19:21 - Andrei_Flaviu


ATENTIE LA CARNEA DE PESTE ! : 0 comentarii