Catch & Release - un noua tehnica

Tehnici de pescuit
Share

Catch & release - un cuvant e buzele tuturor insa hai sa vedem si ce inseamna.

Azi fiind pe o balta privata pescuind in jur de 3 ore am observat la putinii pescari care erau ca pentru ei scoaterea pestelui si eliberarea lui este foarte obositoare.

Sa detaliem putin cam ce anume presupune aceasta "tehnica"

Scoaterea pestelui - trebuie sa va asigurati ca minciogul ,salteaua de primire este la indemana nu sa alergati dupa el ca se panicheaza si vine mai greu la mal,tineti batul cu varful in sus la fel si gura pestelui.dupa ce este in minciog lasati-l 2-3 minute sa-si revina pregatindu-va aparatul fotocare sigur este in apropiere.

Asezarea pe salteua de primire - lasati pestele doar cand nu se mai zbate asteptati pana se calmeaza. Trebuie intotdeauna sa aveti apa pentru a uda pestele in momentul asteptarii pentru a fi fotografiat.

Scoaterea carligului - se poate extrage cu degetele dar daca este agatat in interior se poate folosi clestele. 

Aici trebuie avut grija sa nu ranim pestele invartind forcepsul in gura.

Tratarea pestelui - se examineaza pestele pe ambele parti si trebuie sa tratam orice leziune sau taietura se folosesc spray-uri antiseptice

Cantarirea - cel mai simplu mod si sanatos pentru peste este cantarirea direct din minciog, si mai elegant este sa folositi un sac special pentru cantarire.

Fotografierea - aparatul trebuie sa fie pregatit, se ridica pestele de pe salteaua de primire si se poate fotografia. Aveti grija de multe ori peste va contra si scaparea lui poate fi fatala, decesul poate surven oricand, chiar si dupa eliberare.

Eliberarea pestelui- se pune pestele in apa in pozitie verticala se manevreaza de cateva ori pe directia in fata inapoi pentru a se ventia branhiile. Cand este refacut acesta va pleca .


Fire intinse.

Catch & Release - un noua tehnica : 0 comentarii

Nu exista comentarii