Balta Boltasu 2

Ilfov / Stefanesti
Share

Descriere - Balta Boltasu 2

Balta Boltasu din Ilfov are o suprafața de 12ha, adâncime medie 3m, un mal cu stuf si unul amenajat pentru locuri de pescuit. Ambele laturi alternează intre locuri de pescuit si porțiuni de stuf sau mal abrupt inaccesibil, făcând astfel posibila plantarea.

Traseul pana la Balta Boltasu 2

Din București mergeți pe DN2, din localitatea Afumați se face la stânga pe lângă primărie pana când se termina casele ~2.5km se mai merge ~500m si se face un drum pietruit la stânga (pe lângă drum exista stâlpi de curent) ~300m.

La dig pe partea dreapta este balta Boltașul 1 iar pe stânga balta Boltașul 2. Se poate ajunge si din Ștefănești facand la dreapta vis-a-vis de Politie.

1. Pescuitul sportiv si de agrement este permis atât pe timpul zilei , cat si pe timpul nopții.

2. Pe timpul zilei, de la răsăritul soarelui pana la apusul soarelui, fiecare pescar putând retine cantitatea de 5 kg de caras.

3. Pe timpul nopții, de la apusul soarelui la răsăritul soarelui, fiecare pescar putând retine cantitatea de 7 kg de caras.

4. 24 ore zi/noapte drept de reținere a 10 kg de caras

Pe bazinul 1 se plantează  pe bazinul 2 este interzis plantatul.

5. Crap, Cteno pe Bazinul 1 se poate retine doar contra 

5. Taxarea se efectuează pe lac, dupa 30/60 minute de la ocuparea locului.

   Nu se admite achitarea parțiala a taxei de pescuit , in functie de timpul de pescuit sau varsta pescarului.

6. Pentru cantitatile de paste capturat care depasesc limita de 5 kg, pana 10 kg, se vor percepe urmatoarele taxe suplimentare:

• Crap, Cteno - 15 lei/kg

• Caras si alte specii 5 lei/kg

7. Dimensiunile minime la care pestii pot fi retinuti sunt:

• Crap- 1000 gr

• Cteno-1500 gr

8. Pescarii vor avea obligatoriu in dotare: mingiog, cleste de scos carligul, juvelnice de dimensiuni mari, din materiale textile cu ochiuri mici, instrumente de masurat greutatea (cantar). Pestele capturat se va tine in juvelnice.

 9. Pentru fiecare taxa de pescuit se admit 5 lansete +1 undita! Pentru fiecare ustensila in plus se plateste contravaloarea de 30 de lei.

10. Pescarul platitor de taxe poate fi insotit de familie, care nu pescuieste (nu va atinge vergile in nici-o situatie) dar care va putea manevra minciogul si juvelnicul.

 11. Nu este permis accesui la pescuit al minorilor sub 14 ani, care nu sunt insotiti de o persoana majora.

 12. Pescuitul se practica de pe mal, este interzisa intrarea in apa, sub orice motiv.

 13. Nadirea se face de pe mal. Momelile folosite vor fi cele clasice. Nu se admit momeli insalubre. Aveti obligatia sa prezentati momelile la controlul personalului de serviciu.

14. Pescarul are obligatia sa prezinte, la cerere, juvelnicul cu pestele capturat personalului de paza si administratorilor bazinului ori de cate ori este nevoie.

15. Este interzis ocuparea simultana a mai multor locuri de pescuit in baza unui singur permis de pescuit un pescar poate ocupa circa 10 m pe mal.

16. Parcarea masinilor se poate face chiar pana langa dumneavoastra daca nu deranjati alti pescari sau sa ocupati alt loc de pescuit.

17. Se interzice spalarea masinilor langa apa de asemenea este interzis circulatia cu barca sau cu orice alt mijloc de plutire pe luciul apei. Cu exeptia personalui de paza.

18. Detinatori de caini sunt obligati sa isi controleze in permanenta animalele, asfel incat sa se asigure siguranta persoanelor care circula pe malul apei.

19. La sfarsitul zilei de pascuit, pescarul va prezenta si va cantari la punctul de control pestele retinut.

20. Parasirea locului de pescuit se va face prin punctul de acces.

21. La sfarsitul zilei de pascuit, locul unde s-a pescuit va fi lasat curat, Gunoiul de orice fel (resturi, ambalaje etc) va fi depus in saci sau pungi care, la plecare, vor fi depusi la punctul de control.

22. Pescarul sportiv si de agrement, este permis numai in perimetrui lacului unde nu sunt curti.

23. Este interzis pescuitul din curtile care se afla pe malul bazinului Boltasu 1.

24. In perimetrul bazinului piscicol nu sunt permise: circulatia automobilelor cu viteza mai mare de 5km/h, zgomote puternice de orice fel, vorbitul cu glas tare, petrecerile, focul direct pe mal, scandal.

25. Nerespectarea prevederilor prezentului regulament atrage anularea dreptului de pascuit pentru ziua respectiva si excluderea pescarului si a insotitorului ( insotitorilor) din perimetrul bazinului. In cazul incalcarii repetate a prevederilor regulamentului, pescarul in cauza nu va mai fi primit la pescuit pe bazinul piscicol Boltasu

26. In cazuri extreme, la cerere, pescarul platitor va permite personalului de paza controlul in autoturism.

Taxe 2024 Balta Boltasu 2

Dotari - Balta Boltasu 2

Poze Balta Boltasu 2

Capturi Balta Boltasu 2

    Nu exista capturi asociate

Activitate balta boltasu 2

Balta Boltasu 2 : 2 comentarii

  • sall,numai caras are?????????

  • taxa pentru anul 2012 este 60lei/12ore, la data de 19.04.2012 am avut prima partida, o partida reusita de caras salbatic - 6kg in 2.5 ore. fir intins.