Balta Teiu Arges

Arges / Teiu
Share

Descriere - Balta Teiu Arges

Regulament pescuit Lacul Teiu - Arges 2011
- Cantitatea maxima de peste ce poate fi retinuta de un pescar poate fi de 10 kg, din care maxim 5kg peste din speciile protejate si maxim 5 kg din celelalte specii (caras, biban, rosioara, calos, etc)
- Speciile protejate sunt: crap romanesc, cteno, novac,stiuca,somn.
- Cantitatea maxima de crap ce poate fi retinuta este de 5 kg.
- Exemplarele de crap romanesc cu greutatea mai mare de 1,500 kg pana la 2,500 kg vor fi retinute in juvelnic de crap pentru cantarire.
- Exemplarele de crap romanesc cu greutatea mai mica de 1,500 kg si mai mari de 2,500 kg, se elibereaza imediat in apa, vii.
- Novacul ,stiuca,somnul si cteno pot fi retinuti cu greutatea cuprinsa intre 2,500 kg si 3,000 kg. Exemplarele mai mici de 2, 500 kg si mai mari de 3,000 kg vor fi eliberate imediat vii in apa.
- Carasul si celelalte specii pot fi retinute fara restrictii de greutate / exemplar in limita totala de 5 kg in juvelnic separat.
- Cantitatea de peste se verifica la plecare de personalul societatii si dupa caz in timpul zilei de pescuit, daca exista suspiciunea care eu fost depasite cantitatile sau s-a incalcat regulamentul.

- Daca la verificare pescarul este gasit cu pesti din speciile protejate in afara greutatilor regulamentare, morti sau grav raniti, va platii « taxa de penalizare pentru specii protejate »

- Pot inchiria standuri numai persoanele ce prezinta act de identitate valabil, la alocarea standului se inmaneaza ecusonul cu numarul standului ECUSON PESCAR. Pescuitul este permis numai in standurile alocate dupa primirea ecusonului.

- Ocuparea standurilor se va face numai dupa verificarea de catre personalul societatii a dotarilor tehnice minimale pentru acces la pescuit (juvelnic, minciog de crap, etc) Persoanelor care nu detin juvelnic si minciog de crap conform regulamentului, organizatorul le poate asigura, pescarul achitand taxa de juvelnic/mincioc. In cazul in care juvelnicul/minciocul este deteriorat se percepe taxa rupere juvelnic/mincioc. Este interzisa folosirea juvelnicului de sarma la crap, fitofag,cteno,stiuca.

- Este interzis pastrarea in acelasi sac a capturilor de catre mai multi pescari si cedarea pestilor altor pescari(daca se depisteaza cazuri se exclud dupa balta,fara nici o pretentie financiara,etc.)

- Incasarea taxei se face cu o casa de marcat portabila direct la stand. Casierul se legitimeaza cu legitimatie-ecuson.

- Pescarii fara experienta sunt acceptati numai insotiti de un pescar cu experienta.

- Parcarea autovehiculelor se face in zona special amenajata. Nu este permis accesul autovehiculelor de orice tip in zona de pescuit.

- Nu sunt permise mai mult de 2 persoane in stand.

- Ziua de pescuit este de la 6 00 la 18 00 .

- Se pescuieste cu maxim 4 bete/ecuson (varga, bolognieza, lanseta, rubeziana) cu maxim 1 carlig si cu posibilitatea eliberarii plumbului sau naditorului in cazul ruperii firului principal.

- Momeala: nada vie, fainuri, pelete, boabe (cereale), boilesuri.

- Nada: nada vie (rame, viermi) si fainuri de cereale.

- Este interzis pescuitul la bomba !!!!

- Sunt interzise in standuri: jocurile cu mingia, folosirea de casetofoane, radiouri, desfasurarea de chefuri zgomotoase, accesul cu animale de companie, scaldatul.

- Persoanele in vadita stare de ebrietate vor fi invitate sa paraseasca perimetrul crescatoriei.

- Gunoiul va fi depozitat numai in locurile special amenajate, puse la dispozitie de societate.

- Este interzis scaldatul sau intratul in apa,indiferent de scop.

- Persoanele autorizate pentru ocuparea standurilor vor anunta paza la plecarea din perimetrul crescatoriei.

- Orice persoana neautorizata gasita in stand va fi legitimata si dupa caz i se va cere achitarea taxei sau parasirea perimetrului crescatoriei.

- Personalul de paza are dreptul sa controleze bagajele oricarei persoane care parasete standul atunci cand sunt suspiciuni de sustragere frauduloasa a pestelui sau al altor bunuri apartinand asociatiei sau altor persoane. Personalul de paza are dreptul sa controleze autovehiculele la plecarea din parcare.

- Personalul de paza are dreptul sa controleze identitatea si calitatea oricarei persoane care intra in perimetrul parcarii autovehiculelor si dupa caz in perimetrul crescatoriei.

- Organizarea de gratare se poate face numai cu acordul personalului de paza si numai in locuri special amenajate,sunt interzise manele ;injurii ;chefuri si oricare alte activitatii,ce deranjeaza ceilaltii pescari.

- Nerespectarea regulamentului atrage dupa sine avertisment, mergand - in functie de gravitate - pana la eliminarea de pe balta fara a se returna taxa si dupa caz solicitarea de despagubiri pentru pagubele produse si aplicarea unor sanctiuni pecuniare,furtul de peste se sanctioneaza conf. LG 192/2001 ART.56 lit. F,respectiv Ord.69/2004.
- Prezentul regulament poate fi rectificat, actualizat, completat de societate fiind comunicat pescarilor accesul pe balta.

Anexa 1. Taxe de pescuit SC MAVEXIM SRL
Taxa generala de zi- 100 ron/ pescar

Taxa de zi - 50 ron /pescar (PESCUIT C&R)

valabila intre orele 6:00 - 18:00

Taxa juvelnic - 20 ron/zi

Taxa mincioc - 20 ron/zi

Taxa rupere juvelnic - 60 ron/ buc

Taxa rupere mincioc - 60 ron/ buc

Plantatul cu navomodele este permis fara extrataxa.

In baza taxei generale se poate retine maxim 10 kg peste / pescar conform regulamentului. In caz exceptional daca se depaseste cantitatea dar pestele este in limitele de greutate regulamentare acesta poate fi pastrat achitandu-se « taxa de penalizare pentru supracantitate »

Taxa penalizare supracantitate : crap,cteno,stiuca 20 ron/kg, fitofag 14 ron/kg, caras si alte specii 8 ron/kg.

Daca la verificare pescarul este gasit cu pesti din speciile protejate in afara greutatilor regulamentare, morti sau grav raniti, va platii « taxa de penalizare pentru specii protejate » Dupa achitarea taxei, pestele poate fi pastrat.

Taxa penalizare specii protejate :

· 50 ron/kg crapul mai mic de 0,500 kg pe exemplar sau mai mare de 3,000 kg pe exemplar.

· 50 ron/kg stiuca mai mica de 1,000 kg pe exemplar sau mai mare de 3,000 kg pe exemplar

· 25 ron/kg fitofagul si cteno mai mic de 0,500 kg pe exemplar sau mai mare de 3,000 kg pe exemplar

Taxa insotitor - 15 ron / persoana

(insotitorul este persoana care ii tine companie pescarului, dar care nu se implica activ in activitatea de pescuit);copii mai mici de 14 ani gratuit ca insotitori

Taxa speciala pentru pensionari, elevi, studenti si persoane cu handicap 65 ron / pescar

- Pensionari, elevii, studentii si persoanele cu handicap pot beneficia in limita locurilor disponibile , in zilele de luni pana joi inclusiv de taxa speciala valabila numai pentru 6 ore de pescuit de zi .

- Beneficiarii acestei taxe au dreptul sa retina peste din speciile protejate 2 kg crap.

- Beneficiarii acestei taxe pot retine maxim 6 kg de peste, din care maxim 4 kg de caras si restul de 2 kg crap.

- Beneficiarii acestei taxe vor elibera imediat viu in apa exemplarele de crap, fitofag si stiuca mai mici de 1,5 kg si mai mari de 2 kg.

- Pescarii care beneficiaza de taxa speciala pot fi insotiti si de alte persoane pentru care vor achita o taxa de 10 ron / persoana. Copii pana la 14 ani gratuit.
- Toate celelalte prevederi ale regulamentului sunt valabile si pentru beneficiarii taxei speciale,care se legitimeaza cu cupon pensie si carnet elev sau student vizat la zi.
Anexa 2. Permise
Permisele abonament au urmatoarele tarife:
Permis de zi pentru 10 intrari - 850 ron

Permis de zi pentru 20 intrari - 1800 ron

- Permisele abonament sunt permise cu un numar limitat de intrari si sunt nominale si netransmisibile.

- Pentru fiecare intrare se pastreaza conditiile specificate la taxa generala respectiv la taxa speciala.

Permisele speciale pentru pensionari, elevi, studenti, persoane cu handicap.

Permis special de zi pentru 10 intrari 550 ron.

Permis special de zi pentru 20 de intrari 1150 ron.

- Beneficiarii acestui permis nu au dreptul sa retina peste din speciile protejate.

- Beneficiarii acestui permis vor elibera imediat viu in apa exemplarele de crap, fitofag, cteno si stiuca.

- Beneficiarii acestui permis pot retine maxim 5 kg de peste/zi, din care maxim 3 kg de caras si restul din alte specii altele din cele mentionate anterior.

- Pescarii care beneficiaza de acest permis pot fi insotiti si de alte persoane pentru care vor achita o taxa de 10 ron / persoana. Copii pana la 14 ani gratuit.

- Beneficiarii acestui permis pot pescuii de luni pana joi, 6 ore/zi si pot obtine stand in limita locurilor disponibile.

Autoritatile competente (Politie,Jandarmerie) colaboreaza cu conducerea societatii pentru buna desfasurare a acestei activitatii.

Societatea SC MAVEXIM SRL este exonerata de orice raspundere privind eventualele incidente,accidente sau alte intamplari,care ii afecteaza in vreun fel pe cei intrati in amenajarea piscicola,indiferent de cauza/cauzator.

Acest regulament a fost intocmit respectand legislatia in vigoare LG .192/2001,LG .298/2004,OUG.60/2004, LG.319/2006 si OUG 23/2008.

Eliberarea permiselor se aproba de catre conducerea societatii dupa analizarea fiecarei cereri in parte. Persoanele interesate se vor adresa conducerii societatii :director MOCANU ALIN.Permisele vor fi eliberate persoanelor ce indeplinesc conditiile prevazute in regulament.

Pentru eliberare permise cei interesati se vor adresa la:
E-mail: [email protected]

Traseul pana la Balta Teiu Arges

COMUNA TEIU este asezata in partea central-sudica a judetului Arges,la 35 km distanta de municipiul Pitesti si la 25 km distanta de Topoloveni (mai exact la km 96 pe autostrada Pitesti-Bucuresti se face dreapta).

* Necesita cont pentru a trimite mesaj pe whatsapp
Nu exista regulement pentru

Balta Teiu Arges

Taxe 2024 Balta Teiu Arges

    Cititi regulamentul balti pentru optiunile de retinere aferente categoriilor de taxe
    Nu exista informatii despre taxe si tarife

Dotari - Balta Teiu Arges

Poze Balta Teiu Arges

    Nu exista imagini asociate

Capturi Balta Teiu Arges

    Nu exista capturi asociate

Activitate balta teiu arges

Balta Teiu Arges : 6 comentarii

  • asta e balta de i-ti bagi maciuca in conditile si pretentile de le au jepatii astia.in ce tara traiti ma hahalelelor.a-ti acaparat lacurile facute de bunicii si parintii nostri pe vremea lui ceausescu si acum va da-ti mari patroni.stiti mai jigodilor sa da-ti la lopata.sa prindeti voi peste la conditile astea .parca a-m intra in mina la exploatare de aur.huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuo!

  • auzi sa vina un kkt de paznic sa mi controleze in masina!! pai musc din el!!

  • ce dreaq de balta e asta!! si au atatea pretentii si atatea taxe de zici ca iti trebuie viza pentru america nu un kkat de bilet la peste! pescuiti voi ma patronii lu ' peste!! lol

  • sa moara mama cate pretentii au astia! cate drepturi dar nici o obligatie!

  • cum spune tavi ... balta de kkt ...conducere de kkt ..paznici de kkt.

  • balta de kkt . conducerea si paznicii la fel. ocoliti aceasta balta